В Добропольском районе прошли мероприятия, посвященные Дню защитника Украины

Переглядів: 1955 0 13.10.2015 в 21:07:13 Новини району
В Добропольском районе прошли мероприятия, посвященные Дню защитника Украины

   Сьогодні, 13 жовтня, в залі райдержадміністрації  відбувся урочистий захід, присвячений Дню захисника України «Сила нескорених».

   В цьому році вперше на державному рівні відзначається це свято. 14 жовтня є особливим для українців, він поєднав у собі три значущі підстави вважати його святковим: релігійну, державну і ідеологічну. Цього дня православні відзначають День Покрови Пресвятої Богородиці. На свято Покрови  в нашій країні відзначається День українського козацтва, адже Покрова завжди була покровителькою козаків. Козацтво відіграло надзвичайну роль у становленні нашої держави. З метою вшанування мужності і героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві Указом Президента України було встановлено свято – День захисника України.

   Участь в урочистостях прийняли сільські голови, керівники відділів і управлінь райдержадміністрації, підприємств та установ району, громадськість, військовослужбовці, представники ЗМІ.

   Зі словами привітання до всіх присутніх звернулися голова райдержадміністрації Олег Кравчук, начальник відділу військового обліку і бронювання сержантів і солдатів запасу Добропільського ОМВК майор Роман Руденко. Вітаючи присутніх, виступаючі підкреслювали, що тільки разом з українським народом українська армія захистить державу, українські військовослужбовці завжди захищали і будуть захищати свій народ.

   Після урочистого виконання Державного Гімну України  зазвучали слова молитви про героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє у виконанні А. Шевкун «Пливе кача».

  У виконанні учасників художньої самодіяльності Світлівського БНТ (директор Т. Дорошкевич) лунали  різноманітні пісні: патріотичні, ліричні, українські народні. Деякі глибоко торкнули серця присутніх. З великим задоволенням  слухали пісні про рідний край, матір, любов, родину та рідну Батьківщину, яку солдати з честю охороняють  та бережуть наш спокій.  Під час виконання ансамблем «Камертончик» пісні «Козацькому роду нема переводу» в залі не було жодного байдужого слухача.

   Перед початком заходу всі присутні мали можливість ознайомитися з виставкою літератури «Сила нескорених», яку підготували працівники районної ЦБС.

   В цей день в школах району пройшли заходи патріотичного спрямування «Герої не вмирають», зустрічі з військовослужбовцями, спортивні змагання «Супер – козак». Школярі району долучилися до Всеукраїнської акції «Оберіг захисника».

   Учні Світлівської ЗОШ поклали квіти до меморіальної дошки на честь свого земляка, Героя Небесної Сотні В. Наумова.

   В Добропільській ЗОШ спільно з сільським Будинком культури вже традиційно пройшов «Покровський ярмарок».

   Завтра, 14 жовтня, урочистості продовжаться в населених пунктах району.

   Источник: http://donoda.gov.ua


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх