В Добропольском районе две жительницы пострадали от рук мошенников

Переглядів: 1157 0 03.08.2018 в 15:00:39 Новини поліції
В Добропольском районе две жительницы пострадали от рук мошенников

В першому випадку 33-річна жінка втратила свої кошти, сплативши за замовлення в інтернеті, а в другому – пенсіонерка перерахувала кругленьку суму невідомому, який сказав, що її син потрапив у ДТП. В обох випадках відкриті кримінальні провадження за ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України.

До чергової частини Добропільського відділення поліції звернулась місцева мешканка із проханням розшукати невідомого, який незаконно заволодів її грошима. З’ясувалося, що потерпіла стала черговою жертвою інтернет-шахрая. Так, побачивши на одному з сайтів оголошення про продаж дитячого велосипеда за дуже привабливою ціною – 500 гривень, жінка зв’язалась із «продавцем». В телефонній розмові незнайомець сказав, що як тільки вона перерахує повністю всю суму на його банківську картку, він одразу піде до найближчого пункту служби експрес-доставки товарів і відправить велосипед. Жінка так і зробила та як тільки «продавець» отримав гроші – зник разом із своїм оголошенням.

А 79-річна мешканка м. Білозерського повірила словам незнайомця про ДТП за участю її сина і, втративши пильність, перерахувала шахраю 4 тисячі 500 гривень. Так, потерпілій зателефонував невідомий і сказав, що її син став винуватцем ДТП - збив дитину, яка потрапила до лікарні, а сам зараз у поліції. Незнайомець додав, що тепер на лікування «травмованої» дитини необхідні гроші і щоб жінка перерахувала їх на номер картки телефонуючого. Розгублена літня жінка вирушила до терміналу і здійснила банківську операцію. Після цього їй знов подзвонив той самий незнайомець і сказав, що даної суми не вистачить і потрібно ще кілька сотень гривень. Коли пенсіонерка повернулася додому за грошима, там на неї чекав син, який з подивом дізнався від матері історію про неіснуючу ДТП та свою причетність до неї.

Поліцейські працюють над встановленням осіб, причетних до даних випадків шахрайства. Наразі відкриті кримінальні провадження за ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує до 3-х років обмеження волі.


Джерело: Покровський відділ поліції Донецької області


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх