В Добропольском районе активно развивается скаутское движение + ФОТО

Переглядів: 1277 0 15.09.2016 в 02:50:51 Новини спорту
В Добропольском районе активно развивается скаутское движение + ФОТО
Вже стало традиційним приймати гостей скаутського руху на Добропільській землі. Так, 9 та 10 вересня 2016 року, члени Донецького осередку Національної Організації Скаутів України проводили заключний етап ХІХ Всеукраїнського традиційного зльоту-походу «Поклик степу - 2016» в селі Никанорівка екологічному заказнику "Гектова балка".

Завітали у гості до скаутів голова районної ради Тамара Бєлянкіна та директор центру еколого-натуралістичної творчості Микола Іванов. Тамара Миколаївна звернулася до присутніх з вітальним словом та подякувала їм за пропаганду здорового способу життя і згуртування.

 
У сльоті взяли участь діти від 6 до 14 років покровських шкіл №3,2 та НВК №1, Дитячого центру «Отчий дім», села Никанорівка Добропільського району. Никанорівську делегацію очолила керівник екологічного любительського об’єднання «Дивосвіт»  Олені Єфременко. Її вихованці допомогли гостям залучилися до вивчення природних пам’яток  рідного краю, розповіли про історію села та екологію території заказника "Гектова балка".
Підготували й провели цей захід скаутлідери організації, керівник астрономічного гуртка СЮТ Булавін Вадим Степанович, студенти педучилища, профліцею №38 та Індустріального інституту  під керівництвом автора програми «Поклик степу», в.о. голови Донецького осередку НОСУ Наталя Василівна Климова.  При матеріальній та моральній підтримці батьків дітей, комітету у справах сім’ї та молоді Покровської міської ради та Благодійного Фонду «Надія».
 
Розширенню кругозору сприяла співпраця з представниками астрономічного гуртка СЮТ (вивчення зоряного неба через телескоп). Традиційні скаутські ритуали та прийоми роботи поступово формують у вихованцях естетичні та патріотичні почуття,  розвивають креативність, комунікабельність. 
Такі заходи дають змогу дітям та молоді згуртувалися навколо проблем самовиховання, самовдосконалення та самореалізації. Через програму «Поклик степу» вихованці вчаться вести здоровий спосіб життя.
 Подолавши труднощі та випробування, зарядившись позитивом, дорослі та діти спланували свою майбутню діяльність у складі НОСУ та готові втілювати в життя свої мрії.

Джерело: Добропільська районна рада


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх