В Добропольской городской ЦБС прошло занятие «Школы начинающего библиотекаря» + ФОТО

Переглядів: 2251 0 08.11.2014 в 22:20:27 Новини бібліотек
В Добропольской городской ЦБС прошло занятие «Школы начинающего библиотекаря» + ФОТО

   В Добропільській міській ЦБС пройшло чергове заняття «Школи бібліотекаря-початківця». День 22 жовтня видався сонячним і теплим, як і атмосфера бібліотеки-філії № 4, яка гостино зустрічала колег-бібліотекарів.

   Тетяна Володимирівна, завідуюча бібліотекою-філією № 4 (м. Білицьке), провела екскурсію затишними залами книгозбірні, ознайомила з історією бібліотеки та її основними напрямками діяльності.

   

   Робочу зустріч «Школи» продовжила Копатько В.Є. (зав. МБВ ЦБС) бесідою-рекомендацією «Що таке масова робота бібліотеки. Основні та інноваційні форми». Бібліотечні працівники обговорили основні форми усної популяризації видань, комплексні форми масової роботи, етапи підготовки заходу.

   

   Як підготувати бібліографічний огляд та сучасні види бібліографічних оглядів, порадила бібліограф ЦБС Бучковська Л.В. Згадали і про типи книжкових виставок, про основні елементи та вимоги до організації виставки. Методичні матеріали обговорювались в усній формі, а в електронному вигляді бібліотекарі отримали розгорнуті консультації та рекомендації за темою зустрічі.

   

   Учасники "Школи" підготували домашнє завдання: кожен окремо заздалегідь склав сценарій масового заходу, а зібравшись разом, провели роботу над помилками і виявили особисті недоліки. З урахуванням всіх методичних вимог, під час практичного завдання кожен бібліотекар спробував свої сили у складанні плану підготовки та сценарного плану заходу.

   

   Практичну роботу узагальнила бесіда про ефективність масового заходу та значення соціокультурної діяльності бібліотеки в роботі сьогодні. За чашкою чаю молоді колеги обмінювалися свіжим досвідом та порадами щодо навчання в фахових закладах за набутою спеціальністю.

   

      А по дорозі додому милувалися прикрасами осінньої пори та затишними вуличками міста зустрічі.

   Вікторія Копатько

    зав. методико-бібліографічним відділом ЦБС

   Источник: http://dobro-biblio.ucoz.ru


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх