В Доброполье задержали автомобильного вора + ФОТО

Переглядів: 2014 0 30.05.2016 в 19:53:15 Новини поліції
В Доброполье задержали автомобильного вора + ФОТО

У Добропіллі поліцейські викрили чоловіка у скоєнні угону автомобіля та незаконному проникненні до житла

36-річний мешканець Добропілля заробляв собі на життя, обкрадаючи місцевих жителів. На рахунку зловмисника більше 5 фактів кримінальних правопорушень. Зловмисник проникав до житла та гаражів, звідки викрадав різноманітні речі потерпілих та уганяв транспортні засоби. За вчинення таких злочинів  чоловік може провести у в’язниці 8 років.

До Добропільського відділення поліції звернулась 34-річна місцева мешканка, яка повідомила, що невідомий угнав її автомобіль ЗАЗ Sens (Daewoo) вишневого кольору. Потерпіла розповіла, що вона знаходилась у будинку разом з чоловіком, раптом вони почули, що спрацювала сигналізація їх автомобіля, який знаходився у гаражі на території домоволодіння.  Коли її чоловік вибіг на двір машини вже не було.

На місце події прибула слідчо-оперативна група. В ході перевірки були встановлені всі обставини події. Упродовж доби поліцейські провели низку слідчих та оперативно-розшукових заходів. Правоохоронці обстежили територію, прилеглу до місця події, опитали сусідів, орієнтували на розшук автомобіля всі наряди. У результаті злагодженої роботи правоохоронців викрадений автомобіль був знайдений протягом доби, а викрадач затриманий.

Зловмисником виявився 36-річний мешканець Добропілля. Чоловік вже неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння крадіжок та угонів. 

Зловмисник розповів, що коли він проходив повз двору потерпілого, одразу звернув увагу на те, що ворота гаража закриті на металевий прут. Витягнувши прут, він проник всередину гаража, де знаходився автомобіль заявника. Злодій навіть уявити не міг, що йому так «пощастить», ключі від автомобілю знаходились у замку запалювання. 

Крім того, під час досудового розслідування було встановлено, що в цей же день зловмисник намагався обікрасти ще й квартиру. Шляхом злому серцевини замка, з метою наживи, чоловік проник до чужої квартири. Він хотів щось поцупити, однак не встиг - господарі квартири несподівано повернулись. Злочинець не розгубився і швидко вискочив із квартири, а потерпілі відразу зателефонували до поліції.

З’ясувалося, що ще кілька жителів Добропілля завдяки зухвалому крадію позбулися скутера та кількох акумуляторів з транспортних засобів, а також інших речей, які чоловік встиг поцупити під час своїх візитів до помешкань місцевих жителів. Речові докази частково вилучено та направлено на дослідження.

Зловмисника затримано у порядку ст.208 Кримінально-процесуального Кодексу.

Відносно чоловіка було розпочато кримінальне провадження одразу за кількома статтями Кримінального кодексу України: ч. 1 ст. 162 (Порушення недоторканності житла) та ч. 2 ст.289 (незаконне заволодіння транспортним засобом). Санкція статі передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 8 років.

Правоохоронці перевіряють причетність зловмисника до скоєння інших подібних злочинів на території міста.


В Доброполье задержали автомобильного вора + ФОТО


В Доброполье задержали автомобильного вора + ФОТО


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх