В Доброполье рассказали, как ДТЭК и местная власть будут развивать город

Переглядів: 1862 0 04.03.2017 в 11:00:12 Новини підприємств
В Доброполье рассказали, как ДТЭК и местная власть будут развивать город

Малі міста - великі виклики. Як відомо, є велика різниця між життям у Києві чи Дніпропетровську і життям в невеликих за чисельністю населення містах.

В Україні таких малих міст дуже багато, але у всіх схожі проблеми. З працевлаштуванням: основна частина жителів працює на містоутворюючому підприємстві, іншу роботу знайти важко. З медициною і освітою: лікарні, школи і садочки застаріли і їх матеріально-технічна база десятиліттями не оновлюється. І головне - з можливостями розвитку і ініціативністю самих жителів, які не вірять, що можна щось змінити.

Асоціація міст України за підтримки USAID провела національну конференцію про місцевий економічний розвиток. Поділитися досвідом і розповісти про найефективніші ідеї приїхали мери, громадські організації та представники бізнесу. У конференції взяли участь Добропільський міський голова Андрій АКСЬОНОВ, Новодонецький селищний голова Дмитро БРАЖНИКОВ, заступники міських голів. Вони розповіли про передові інструменти, які застосовують для розвитку великого Добропілля, та ті відчутні результати, які можна побачити вже сьогодні. У 2013 році був створений Центр муніципального розвитку, розроблена і впроваджується в життя стратегія соціального партнерства, створено майданчик для підтримки постійного діалогу між міськими жителями, владою і бізнесом. Андрій Анатолійович зазначив, що всі ці інструменти вже працюють на території і дають відчутні результати.

Керівник департаменту з соціального розвитку ДТЕК Вікторія ГРИБ розповіла про системну співпрацю влади, громади та бізнесу в Великому Добропіллі:

• Створено Центр муніципального розвитку Добропілля, який надає допомогу підприємцям в заснуванні бізнесу. За 2 роки в місті створено понад 270 нових робочих місць у сфері послуг. Тренінги з підприємництва та програми перекваліфікації відвідали понад 230 осіб.

• Завдяки проектам, спрямованим на придбання діагностичного, лабораторного і фізіотерапевтичного обладнання для лікарень і поліклінік, відновленню системи опалення будівель, в рамках державної медичної реформи був створений перший в Донецькій області медичний госпітальний округ, який обслуговує Добропілля, Білицьке, Білозерське, Новодонецьке, а також Олександрівський і Добропільський райони.

• Жителі великого Добропілля активно беруть участь в проектах, спрямованих на поліпшення умов проживання, таких як «Місто своїми руками». За 4 роки мешканці подали 244 заявок на отримання міні-грантів з яких переможцями було обрано 57 проектів. Були реалізовані такі ідеї жителів, як побудова скаладрома; створення на території дитсадка № 34 «Угольок» автомістечка, де педагоги виховують з сьогоднішніх дошкільнят грамотних, культурних і дисциплінованих учасників дорожнього руху, вивчаючи правила дорожнього руху; виданий поетичний збірник «Поезія - духовна скарбниця Білозерського».

• У період, коли під час бойових дій був пошкоджений канал Сіверський Донець - Донбас, більше 2 місяців жителі 30 населених пунктів в Донецькій області, в тому числі Курахова, Красноармійська, Добропілля, Селидова, Димитрова жили без центрального водопостачання, оскільки резервних джерел води в регіоні не було. ДТЕК допоміг добропільчанам, організувавши підвезення питної води. Розуміючи, що проблему вирішувати потрібно глобально, щоб не залежати від центрального водопостачання, було прийнято спільне рішення влади і бізнесу про реконструкцію аварійної ділянки водозабору в селищі Золотий Колодязь, ремонт насосної станції. Таким чином, водою було забезпечено 70% жителів Добропілля і 30% містян Білозерського.

Співпраця влади, громади та бізнесу системно здійснюється з 2013 року. Проблеми, на які в першу чергу спрямовані зусилля, стосуються охорони здоров'я, розвитку міської інфраструктури, розвитку підприємництва, енергоефективності та підвищення активності громад.


Джерело: http://mrd.gov.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх