В Доброполье отметили День рукоделия + ФОТО

Переглядів: 1046 0 20.11.2018 в 11:30:37 Творчість
В Доброполье отметили День рукоделия + ФОТО

Фонд ЮНЕСКО прирівняв рукоділля до всесвітньо культурної спадщини і 16 листопада відзначається День рукоділля. На сьогоднішній день, згідно з доповіддю ЮНЕСКО, у світі зникло понад 2000 напрямків ремесел. Це не просто забуті напрямки творчості, а повністю втрачені для майбутніх поколінь методи створення шедеврів народної творчості.

Зараз у суспільстві зростає інтерес до декоративно-ужиткового мистецтва наших пращурів та історичного минулого нації.  Особлива роль, як берегиням національної культурної пам'яті, відведена бібліотекам. Але бібліотеки – це такі інституції, які гармонійно поєднують трепетне ставлення до збереження традицій та активно впроваджують інновацій. Яскравим прикладом цієї синергії став День натхнення, який пройшов 16 листопада в Добропільській центральній міській бібліотеці. Захід відбувся в рамках реалізації проекту «Мережа інклюзивно-мистецьких просторів в бібліотеках Добропілля» за підтримки Українського культурного фонду.

cmb

В цей день до бібліотеки завітали більше 100 відвідувачів. Було проведено 4 майстер класи: робота в техніках канзаші, квілінг, аплікація, орігамі. Діти та їх керівники хвилювалися, що може щось не вдасться одразу зробити, але даремно. Жоден учасник майстер-класу не залишився без подарунку, який зробив власними руками. Дуже приємно спостерігати, коли відвідувачі прощаються із щасливим посмішками на обличчях та кажуть, що обов’язково прийдуть ще.

cmb1

cmb2

На виставку «Світ рукоділля» свої роботи надали місцеві майстрині Анна Солдатенко, Христина Короговнік, Юлія Шумара, Ірина Папето, Катранжи Валентина, Войтюк Тетяна, Крилова Тетяна. Користувачі бібліотеки мали змогу не тільки помилуватися їхніми роботами та здивуватися майстерності, а й поспілкуватися з деякими з них, задати питання. На виставці також представлені роботи постійних відвідувачів бібліотеки – вихованців Центру соціальної реабілітації для дітей з інвалідністю та членів кубу «У колі друзів». День натхнення в Добропільській центральній міській бібліотеці підтвердив переконання, що рукоділля – це чарівна країна, яка не має кордонів, де панують радість, краса, затишок, наснага, прагнення до знань і творіння.  


Джерело: https://mrd.gov.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх