В Доброполье готовят новых лидеров + ФОТО

Переглядів: 1884 0 03.04.2016 в 14:56:18 Творчість
В Доброполье готовят новых лидеров + ФОТО

ВЕСНА -  ЧАС ДЛЯ ПРОЯВУ ЛІДЕРСЬКОЇ ХАРИЗМИ.

28 березня та 1 квітня лідери Добропільської міської дитячо-юнацької організації «Мрія»  знову збиралися разом для участі у тренінговій програмі «Лідерська харизма – шлях до успіху». Цікаві тренінгові заняття були організовані методистом ЦДЮТ, координатором учнівського самоврядування В. В. Верещагіною, психологом ЗОШ № 11 Т.В. Маленко, педагогом-організатором НВК- ліцею В.А.Поздняковою.

Уся програма була побудована таким чином, щоб кожен із присутніх зміг визначити та проявити свій потенціал лідера-організатора суспільно-корисних справ, набув досвіду роботи в команді, продемонстрував винахідливість та фантазію у різних творчих завданнях. Саме це є основою діяльності шкільного самоврядування.

Ця зустріч також дала можливість обговорити нагальні питання реалізації міської програми ДМДЮО «Мрія», умови підготовки та участі у конкурсі-випробуванні «Лідер року 2016», який пройде у квітні, а також про хід онлайн-голосування за кращі соціальні лідерські проекти для перспективного планування на наступний рік. Одним із важливих питань також було визначено, яким чином активізувати зацікавленість відвідувачів сайту  «Dream Team». Одним із таких шляхів може стати те, що лідери частіше будуть дописувачами повідомлень про новини, які відбуваються у житті самоврядування школи, будуть активніше ділитися враженнями про події. Саме так і сталося після завершення весняної лідерської сесії. Найактивніші оперативно надіслали свої враження, які отримали після взаємодії у тренінгах. Ось низка із них:

 

***

    Мені було цікаво обговорювати питання по приводу активної подачі матеріалів до сайту «dream team»,  та теми проектів, які виставлені для голосування на визначення найактуальніших.

    Сподобалося, як проводив свій перший пробний тренінг Марко Афонісев.

    Ми з ним робили фігурки, після чого розповідали, чому саме з цим пов`язуємо свої асоціативні припущення. Вразив мотив попкорну – кожний говорив без піднятої руки, але замовкав після того як говорив його товариш по команді. Це мало вигляд нібито хаотичного вистрілу думок.

    Коли проводив вправи психолог: ми складали історію за малюнками, вигадували собі назви квітів і асоціювали їх з собою, це допомогло ще краще розпізнати один одного.

    Ще вразило завдання, коли ми усі розподілялися на команди й грали в ігру «Телеверсія лідерських програм» . Кожній команді було роздано по одній карточці з темою і команди вигадували телепередачі для цієї теми. Вони були по різному цікаві та креативні.

    На тренінгових заняттях було дуже цікаво й весело!

Кащей Богдан,

лідер д/о «ФРГ»,

НВК-гімназії.

***

Сегодня, 1 апреля, состоялась позитивная встреча лидеров городской детской организации «Мечта», после которой все ушли с улыбками и никак иначе. Мы как всегда, взаимодействовали, работали в группах. Началась встреча с проверки лидеров, а именно их знаний о проектах, которые выставлены сейчас на сайте «Дрим Тим» для определения лучших в голосовании, за что получали «мыслишки», фирменную валюту в городской школе лидеров. Попробовали новые виды упражнений. Например, сочиняли историю по картинкам, которая началась с книг, увидела слонов, ежиков, гимнасток, а закончилась разведением кактусов. Для всех это упражнение было полезным. Мы развивали быстроту мыслей, воображение. Также, были разные упражнения для пополнения опыта работы в команде, на этом  закончился первая часть тренинговой программы. Второй тренинг проходил под чутким руководством Марка Афоничева, лидера д/о «Созвездие» ОШ № 15. Это был его первый опыт. В его тренинге присутствовало упражнение с ассоциацией себя с растением. После того, как каждый высказался, мы лепили из пластилина эти растения. Кроме этого присутствовало еще куча деталей тренинга, интересных и креативных. Сегодня каждый проявил себя, высказал свое мнение. Все ушли с нереальными эмоциями и зарядом позитива на долгое время.

                                                                 Мотрич Анна,

лидер д/о «Радуга»,

ОШ №18;

 Дудушко Наталья,

 лидер д/о «Республика радости»,

                                                                                                                    НВК № 4.

***

Сьогодні був останній день занять, у школі лідерів, який мені пощастило відвідати. Я познайомилась з новими, цікавими та розумними лідерами дитячих організацій. Зібралися чудові дівчата і хлопці, готові працювати в учнівському самоврядуванні. Відразу хочеться сказати, що у свої 16 років, я встигла щось пізнати, але нова інформація і завдання, які нам були запропоновані, не перестають дивувати. Цікавою, насиченою та пізнавальною була програма тренінгу. Здавалося, все було вже в середині нас, але залишалось дістати це і застосувати. Мені все дуже сподобалось, для себе взяла багато цікавої та корисної інформації. Я б із задоволенням ще повернулась туди. Ще раз дякую Валентині Вікторівні, яка не тільки показали свою майстерність, але й щиро та відверто поділилися своїм досвідом.  Ми всі такі різні, але дуже багато перейняли від неї, і, сподіваюсь, ще переймем. Дуже  радує, що залишилися такі люди, як вона, яким не байдуже майбутнє нашої молоді.
                                                                 
                                                                                                Звєрєва  Вікторія,

лілер д/о «Спілка юних»,

НВК ЗОШ І-ІІІ ст.. № 3-ДНЗ.

 

***

Тільки но пройшла перша у цьому році сесія міської лідерської школи. Незважаючи на те, що навчальних зустрічей було лише дві, ми отримали дуже багато емоцій та заряд до самого літа. Хочу зауважити, що проект "Харизматичний лідер" - це казка, це чарівний світ емоцій, це місце, де люди становляться вожаками, які зможуть взяти на себе ініціативу у любий момент. Як і завжди, на цей раз до школи потрапили нові люди, так звані "везунчики". З першого погляду було зрозуміло, що вони якось соромляться, але як тільки вони спробували проявити себе, то можна було спостерігати, що ці люди входять у роль та у них запалюються вогниками очі.

Я ніколи не перестану вважати взірцем для юних лідерів, Валентину Вікторовну. Саме з неї це все почалося, вона має талант передавати свій досвід для інших таким чином, що все зрозуміло до найменших деталей.

Знаходитись на тренінгах дуже цікаво, навіть непомітно стає, як так швидко пройшов час. Хоча заняття проходять від 2 до 2,5 годин, це на мою думку мало. Але й тут можна знайти свої переваги, у цей маленький регламент вся аудиторія була настільки зацікавлена, що не було помітно у когось бажання йти додому. Я думаю, що всі хотіли залишитись і працювати далі, отримувати позитив та настрій, відриватися по повній. У цьому і вся особливість проекту "Харизматичний лідер". Тому я буду із нетерпінням очікувати наступної зустрічі, яка відбудеться влітку, у червні.

Дмитро Прудник,

лідер д/о «Маяк»,

ЗОШ-інтернату.


В Доброполье готовят новых лидеров + ФОТО


В Доброполье готовят новых лидеров + ФОТО


В Доброполье готовят новых лидеров + ФОТО


В Доброполье готовят новых лидеров + ФОТО


В Доброполье готовят новых лидеров + ФОТО


В Доброполье готовят новых лидеров + ФОТО


В Доброполье готовят новых лидеров + ФОТО


В Доброполье готовят новых лидеров + ФОТО


В Доброполье готовят новых лидеров + ФОТО


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх