В Доброполье более 600 страховщиков «поплатились» за несвоевременную уплату ЕСВ

Переглядів: 1456 0 20.10.2015 в 20:47:49 Новини податкової інспекції
В Доброполье более 600 страховщиков «поплатились» за несвоевременную уплату ЕСВ

Понад 600 страхувальників «поплатились» за несвоєчасну сплату ЄСВ

Упродовж січня – вересня цього року в рамках контролю за своєчасністю та повнотою сплати єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі ЄСВ) фахівці Добропільської ОДПІ ГУ ДФС у Донецькій області прийняли 653 рішення про застосування штрафних санкцій та пені за несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату ЄСВ. Загальна сума штрафних санкцій склала 197тис.грн.,а саме: по страхувальникам м.Добропілля прийнято 555 рішень на загальну суму 180тис.грн., по страхувальникам Добропільського району 98 рішень на загальну суму 17тис.грн. Крім того, винесено 198 протоколів про адміністративні правопорушення на загальну суму майже 250тис.грн.


Добропільська ОДПІ ГУ ДФС у Донецькій області вкотре нагадує, що з 1 вересня 2015 року, у зв’язку із збільшенням мінімальної заробітної плати до 1378 грн., розмір мінімального страхового внеску за місяць для підприємців «за себе» становить 478,17грн. (1378,00 х 34,7%). Фізичні особи-підприємці та юридичні особи, які мають найманих працівників, зобов'язані сплачувати єдиний соціальний внесок, нарахований за календарний місяць, не пізніше 20 числа місяця, наступного за звітним. Для фізичних осіб - підприємців, які застосовують спрощену систему оподаткування граничний термін сплати єдиного внеску за себе є 19 число місяця, що настає за кварталом, за який сплачується єдиний внесок. Штрафна санкція за несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) єдиного внеску складає 20 відсотків своєчасно несплачених сум єдиного внеску.

Шановні страхувальники, візьміть собі за правило час від часу звірятись щодо стану розрахунків по ЄСВ. Звіритись зовсім легко. Це можна зробити, або за телефоном: (06277) 2-88-73, або особисто у Центрі обслуговування платників Добропільської ОДПІ ГУ ДФС у Донецькій області за адресою: м.Добропілля, пров. Радянський, буд.4, каб.№106.

 

Спеціаліст з питань комунікацій

Добропільської ОДПІ ГУ ДФС у Донецькій області


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх