В Добропільському центрі зайнятості відбулося засідання круглого столу

Переглядів: 1214 0 14.12.2012 в 18:46:39 Суспільство
В Добропільському центрі зайнятості відбулося засідання круглого столу
11 грудня 2012 року об 10:00 годині в Добропільському міському центрі зайнятості відбулося засідання круглого столу на тему «Легалізація заробітної плати найманих працівників та недопущення порушень вимог законодавства про працю – передумова цивілізованих трудових відносин» за участю державних інспекторів праці Територіальної державної інспекції праці у Донецькій області (Лутицька Г.І., Ципук З.І.), 11 роботодавців та ЗМІ.

Доволі часто нині доводиться зустрічатися з таким ганебним явищем, як виплата зароблених коштів у конверті. А це значить, що належні фінансові ресурси не потрапляють до державної казни, наймані працівники, зайняті в нелегальному секторі економіки, позбавлені права на оплату листків тимчасової непрацездатності, на них не розповсюджується дія трудового законодавства, і все це негативно позначиться на розмірі їхнього пенсійного забезпечення на схилі літ.

Саме тому фахівці Добропільського міського центру зайнятості активно проводять інформаційно-роз'яснювальну роботу з представниками підприємств, установ та організацій щодо виплати заробітку на правовій основі, дотримання законодавства про оплату праці. Ці питання піднімаються при реєстрації трудових договорів між фізичною особою і найманим працівником, під час проведення різних тематичних заходів Добропольським МЦЗ.

Відсутність цивілізованих трудових відносин, з одного боку, позбавляє можливості робітників на захист своїх трудових прав, в тому числі і на виплату заробітної плати, на пільги, соціальні гарантії, пенсійне забезпечення, з іншого - є свідченням порушень законодавства про працю роботодавцем, а саме - ухилення від сплати податків та обов'язкових платежів.

Наприкінці заходу заступник директора Добропільського міського центру зайнятості Бугаєць В.В. наголосила на тому, що за порушення вимог законодавства про працю передбачена відповідальність за ст. 41 Кодексу України про адміністративні правопорушення, що передбачає накладання штрафу від 30 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та закликала всіх роботодавців не чекати на зустріч з представниками робочої групи з легалізації робочих місць, а оформити трудові відносини згідно з вимогами законодавства про працю.

Нач. відділу активної підтримки безробітних Н.О. Ткаченко

Источник: http://dnl.dn.ua/

Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх