В библиотеках Доброполья началась реализация сети инклюзивных пространств

Переглядів: 988 0 03.11.2018 в 10:00:25 Новини бібліотек
В библиотеках Доброполья началась реализация сети инклюзивных пространств

Інвалідність — це соціальне явище, а не захворювання чи вирок. Та й не вимагають люди з інвалідністю чогось особливого, лише елементарне — можливість жити серед людей, бути в суспільстві і відчувати себе людьми.

Як доводить світова практика, люди з особливими потребами можуть бути і стають повноцінними членами суспільства, які надихають своїм прикладом багатьох, зокрема й абсолютно здорових людей, запропонований проект дозволить це довести. У всьому світі майже кожна десята людина зазнає тих чи інших обмежень, з них майже 470 млн людей працездатного віку. Ці дані засвідчують масштабність та глобальний характер проблеми інвалідності. Стандартні правила забезпечення рівних можливостей для інвалідів проголошують, що кожна людина та її потреби важливі для суспільства.

Український культурний фонд підтримав проект «Мережа інклюзивно-мистецьких просторів в бібліотеках міста Добропілля». Реалізація проекту вже розпочалася в бібліотеках Добропільської міської ЦБС. 

Проект передбачає створення на базі Добропільської міської центральної бібліотечної системи мережі інклюзивно-мистецьких просторів для спілкування, творчої самореалізації та психологічної підтримки людей з інвалідністю, а також задля налагодження діалогу між людьми з інвалідністю і людьми без інвалідності шляхом проведення уроків арт-терапії, спільних майстер-класів з живопису, витинання, аплікації та інших видів декоративного мистецтва. 

Створення мережі інклюзивних мистецьких просторів в бібліотеках Добропільської міської ЦБС дозволяє облаштувати додаткові середовища для розвитку творчих здібностей у людей з інвалідністю і людей без інвалідності.

Ви відчуваєте необхідність гуманізації нашого суспільства? Запрошуємо до бібліотек Добропільскої міської ЦБС здобути нові знання, розкрити свої таланти, налагодити комунікативні навички, відчути себе членами суспільства.

Адреси бібліотек, в яких діють інклюзивно-мистецькі простори за підтримки Українського культурного фонду.

в місті Добропіллі:

вул. Першотравнева, 121 - Центральна міська бібліотека

пр. Шевченка, 17 - Бібліотека-філія № 1

вул. Першотравнева, 105 - Дитяча бібліотека-філія № 5

в місті Білозерське:

вул. Шкільна, 72 - Бібліотека-філія № 2

в місті Білицьке:

вул. Праці, 50 - Бібліотека-філія № 4

в смт. Новодонецьке 

вул. Соборна, буд. 8 - Бібліотека-філія № 3

Заходи в рамках проекту публікуються за тегом


Джерело: https://mrd.gov.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх