Добропільська міська рада: Увага! Спалювати листя та залишки сухої рослинності заборонено!

Переглядів: 1259 0 15.09.2021 в 09:30:16 Новини місцевої влади
Добропільська міська рада: Увага! Спалювати листя та залишки сухої рослинності заборонено!

Привертає увагу громадян, до проблеми спалювання рослинних залишків та сухої трави, що є шкідливим для здоров'я людей та екологічного стану, зокрема призводить до забруднення атмосферного повітря та погіршення родючості ґрунтів.

Під час паління разом з димом у повітря вивільнюється велика кількість пестицидів та радіонуклідів, які були накопичені рослинами протягом року. Також спалювання трави може призвести до пожежі та загибелі диких тварин.

З приводу цього, Слов’янська міська рада нагадує, що згідно з законами України «Про охорону атмосферного повітря», «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про благоустрій у населених пунктах», Правил утримання жилих будинків та прибудинкових територій, спалювання опалого листя, сухого бур’яну та інших видів відходів заборонено і тягне за собою наступну адміністративну відповідальність:

  • за ст. 77-1 КУпроАП:

    • на громадян накладається штраф у розмірі від 3 060 до 6 120 грн,

    • на посадових осіб від 15 300 до 21 420 грн;

  • за ст. 152 КУпроАП:

    • на громадян накладається штраф у розмірі від 340 до 1360 грн,

    • на посадових осіб і суб’єктів підприємницької діяльності на суму від 850 до 1700 грн

Про всі незаконні порушення природоохоронного законодавства України в частині спалювання листя та залишків сухої рослинності ви можите повідомити  поліцію за телефоном 102 або свого дільничного інспектора поліці.


Джерело: Добропільська міська рада


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх