Україна подолала третю хвилю COVID-19. Скільки хворих та померлих на Добропільщині?

Переглядів: 1406 0 31.05.2021 в 09:30:28 Новини охорони здоров'я
Україна подолала третю хвилю COVID-19. Скільки хворих та померлих на Добропільщині?

Третя хвиля COVID-19 тривала в України три місяці. З середини квітня захворюваність на коронавірус спадає. Станом на 27 травня 2021 року в Україні зафіксовано 3509 нових випадків коронавірусної хвороби. Госпіталізовано – 1402 особи, летальних випадків – 183, одужало - 16867. Чисельність осіб, які одужали, перевищує чисельність захворілих в 5 разів. Всі регіони України переведені до «жовтої» зони епідемічної небезпеки поширення COVID-19.
Третя хвиля коронавірусу стала важким випробування для населення нашого регіону та медичних працівників. В кризові моменти для госпіталізації хворих на коронавірусбули залучені, крім інфекційного відділення, дитяче, терапевтичне та неврологічне відділення КНП «Добропільська лікарня інтенсивного лікування». На даний момент спостерігається зниження захворюваності. Вже місяць немає тенденції до зростання нових випадків та госпіталізації хворих.
Дійсно, ситуація з COVID-19 на певний час стабілізувалась, але кожна нова хвиля коронавірусу - це збільшення чисельності захворілих та смертності.
Для наочності наводимо данні щодо захворюваності та смертності від COVID-19 в 2020 в порівнянні з майже 5 місяцями 2021 року в наступній таблиці.

З даних, наведених в таблиці,можна зробити висновок, що навіть подолавши третю хвилю коронавірусу, нам не час розхолоджуватися. Чергова битва з ковідом попереду. Вчені прогнозують новий спалах хвороби на осінь. Четверта хвиля може бути більш небезпечною через розповсюдження нових штамів коронавірусу, 
Над світом нависла загроза поширення індійського штаму коронавірусу, який є ще небезпечнішим та агресивнішим за південноафриканський та британський штами. В перший рік пандемії вчені вважали, що повторне зараження коронавірусом можливе через 6−9 місяців після перенесеної хвороби. Українські епідеміологи проаналізували 1200 випадків повторного зараження «ковідом». Найчастіше люди заражалися через 3−4 місяці, іноді — 5 місяців, були поодинокі випадки зараження через півтора місяця
Високий рівень антитіл в організмі зберігається недовго. Ті пацієнти, які нещодавно перехворіли на коронавірус, можуть інфікуватись вже восени".
Робить висновки! Готуйтесь до четвертої хвилі коронавірусу!
Пам’ятайте: Єдиний запобіжник – вакцинація!

Завідувач відділення організації епідеміологічних досліджень Людмила Севастьянова 


Джерело: НОВИЙ ШЛЯХ


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх