У приватній клініці Добропілля відкривають денний стаціонар та власну лабораторію

Переглядів: 3017 0 16.10.2021 в 07:30:06 Новини району
У приватній клініці Добропілля відкривають денний стаціонар та власну лабораторію

За власні та грантові гроші підприємці підготували приміщення для приватного медичного стаціонару.

У медичному центрі AnVita_clinic у Добропіллі Донецької області наступного тижня розпочне роботу денний стаціонар. Шість ліжок у клініці облаштували для потреб жителів міста та прилеглих сіл, які проходять лікування у клініці. Заснували цей медичний заклад у 2020 році два підприємці – Віталій Маслаков та Андрій Гончаров.

Гроші на створення денного стаціонару виділили донори – IZ – Verein zur Forderung von Vielfalt, Dialog und Bildung (Австрія), Ініціативний центр “Єднання”, також власний внесок зробили власники клініки.

“Потреба у денному стаціонарі виникла, коли у Добропіллі припинили роботу терапевтичні денні стаціонари у комунальних закладах. До нас почали зверталися пацієнти, яким призначив лікар лікування – ін’єкції чи крапельниці, а робити це було ніде, лише вдома. Це для багатьох людей незручно. За власні та грантові гроші ми підготували приміщення – понад 40 квадратних метрів. Також за грантову підтримку закупили кушетки, медичні меблі, встановили систему виклику медичного персоналу та відеомонітори для зручності пацієнтів. Найближчим часом денний стаціонар буде готовий до прийому перших пацієнтів. Очікуємо, що нашими клієнтами будуть діти та дорослі”, - розповів підприємець Віталій Маслаков.

Вартість перебування людини у денному стаціонарі буде залежати від призначених процедур. Для дітей з інвалідністю у клініці робитимуть знижки - це соціальна складова бізнесу.

Також за сприяння Проєкту USAID “Економічна підтримка Східної України” (Проєкт USAID) клініка отримала кредит у розмірі 600 тисяч гривень. Його видали Western NIS Enterprise Fund та “Ощадбанк” у рамках проєкту “Доступні кредити для соціальних підприємств Східної України”.

Ці гроші підприємці витратили на закупівлю обладнання для відкриття лабораторії, щоб проводити клінічні та біохімічні аналізи. Зараз очікують автоматичне обладнання європейського рівня. У лабораторії зможуть проводити широкий спектр клінічних досліджень, в тому числі виконати біохімічний та загальний аналізи крові, також тестуватимуть на антитіла до Covid-19.

“Власна лабораторія значно пришвидшить виконання клінічних аналізів. Зараз більшість аналізів, які роблять пацієнтам у Добропіллі, відсилають до інших міст. До нас приїжджають люди із сіл, раніше їм треба було двічі їхати – здавати аналізи та забирати результати, незабаром ми все зробимо у власній лабораторії за один день. Це буде нашою перевагою, тож очікуємо збільшення клієнтів.”, - каже Андрій Гончаров.

Цьогоріч Андрій взяв участь у навчанні соціальному підприємництву, яке організувала громадська організація “SILab” за сприяння Проєкту USAID. Навчання допомогло власникам клініки визначити свою соціальну мету та розширити цю діяльність. Зараз у клініці розробляють новий соціальний проєкт “Здорова громада – здорова країна”, в рамках яокго планують організувати медичну просвіту школярів, їх батьків, педагогів та розвивати медіаграмотність у регіоні. Лікарі вже готуються знімати відеоролики, де розповідатимуть глядачам про першу домедичну допомогу, актуальні питання з профілактики захворювань, відповідатимуть на питання аудиторії. Відео будуть поширювати на YouTube-каналі.

Наразі у медичному центрі працюють лікар-радіолог, терапевт, педіатр, невропатолог, два адміністратори. За потреби клієнтів приїжджають спеціалісти вузького профілю - мамолог, дитячий хірург, дитячий уролог, дитячий ортопед-травматолог, послуги яких відсутні, або надаються не в повному обсязі у Добропільській громаді.


Джерело: https://bizshid.com


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх