У Добропіллі вже рік функціонує проєкт «Простір довіри» + ФОТО

Переглядів: 624 0 23.12.2020 в 08:30:09 Суспільство
У Добропіллі вже рік функціонує проєкт «Простір довіри» + ФОТО

64 заходи, серед яких тренінги, діалогові зустрічі, велоквести, психологічні консультації, поїздки в інші міста з метою обміном досвіду протягом року були реалізовані громадою спільно з правоохоронцями у Добропіллі завдяки даному проєкту.

 

Проєкт «Створення Простору Довіри у Великому Добропіллі» реалізується ГО “ДЦМ “Добро” у партнерстві з Добропільським відділенням поліції Покровського відділу поліції ГУ Національної поліції в Донецькій області, ГО “Твори Добропілля” за підтримки Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки урядів Данії, Швеції та Швейцарії та спрямований на налагодження взаємодії громади та поліції, а саме роботи з підлітками.

Найяскравішими заходами за цей рік для всіх учасників стали поїздки до інших міст з метою обміном досвіду. Так, під час поїздки до Чернігова підлітки разом с працівниками поліції провели три інтенсивні дні. За цей час вони брали участь у тренінгах та волонтерській акції з висадки рослин у гаю, побували на різних екскурсіях. Запам’яталась і подорож разом з поліцейськими до Святогірська на фестиваль колядок.

Не менш яскравим став захід «Жива бібліотека». Так, співробітники Добропільського відділення поліції відвідували навчальні заклади в Добропіллі та Добропільському районі та спілкувались з дітьми. Школярі мали змогу більш тісно поспілкуватися з правоохоронцями та поставити їм купу запитань, які дійсно їх цікавлять і турбують. Використовуючи креативний метод спілкування, поліцейські в ігровій формі відверто та щиро ділилися інформацією з дітьми, залюбки відповідали на всі питання та у товариській атмосфері разом вирішували, як вчинити в тій чи іншій ситуації. Такі зустрічі допомагають краще порозумітися дітям і дорослим, і це ще один крок для налагодження взаємодії.

В рамках даного проєкту у приміщенні Добропільського відділення поліції була відкрита "Зелена кімната. Це приміщення є місцем для нетравматичного спілкування з підлітками, які стали свідками події або потерпіли від насильства. Як зауважив керівник Добропільського відділення поліції, Юрій Кондрацький: «Найголовніше - це довіра! І ми робимо все можливе для того, щоб довіра збільшувалась кожен день!».

Так, протягом року було реалізовано багато різноманітних заходів, серед яких тренінги, велоквести, майстер-класи з рукоділля та малювання, кіноперегляди, дружні посиденьки з іграми. За цей час до проєкту залучилось 52 правоохоронці. Завдяки цим подіям поліцейські зблизились з підлітками, навчились краще розуміти один одного, налагодили довірчі стосунки.

-Весь цей рік з нами завжди поряд були начальник Добропільського відділення поліції Юрій Кондрацький та його колеги, які завжди активно брали участь у створенні проєктів, спрямованих на налагодження комунікації та безпеки в громаді. Поряд з ними ми відчуваємо підтримку, захист, щирість та віру в зміни в нашій громаді. Впевнені, що ми і надалі будемо тісно співпрацювати, - зазначила керівниця проєкту Марина Кучеренко.


Джерело: Покровський відділ поліції Донецької області


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх