У Добропіллі винесли вирок жінці, яка скоїла крадіжку у магазині "Єва"

Переглядів: 2531 0 01.09.2021 в 10:30:29 Новини поліції
У Добропіллі винесли вирок жінці, яка скоїла крадіжку у магазині

19 лютого 2021 року близько 10:00 годин жінка перебувала у приміщенні магазину «Єва-277» ТОВ «РУШ», розташованого за адресою: Донецька обл. м. Білозерське вул. Ватутіна, буд. 7. Проходячи повз стелажі з товаром, у неї виник злочинний умисел на викрадення чужого майна і зверненням його на свою користь. Реалізуючи свій злочинний умисел, спрямований на викрадення чужого майна з метою наживи, діючи умисно, з корисливих мотивів, переконавшись, що за її діями ніхто не спостерігає, таємно, шляхом вільного доступу, взяла з полиці стелажу шампунь для волосся марки «Естіма» зміцнення та сяйво ємкістю 500 мл вартістю 137 гривень 67 копійок та спрей для волосся «Естіма» двохфазовий спрей термозахист ємкістю 150 мл вартістю 100 гривень 33 копійки і поклала собі до сумки, та вийшла з магазину «Єва - 277» ТОВ «РУШ», умисно не розрахувавшись за даний товар.

Заволодівши майном та отримавши його в своє повне розпорядження, жінка розпорядилась викраденим майном на свій розсуд, спричинивши магазину «ЄВА-277» ТОВ «РУШ» матеріальну шкоду на суму 238 грн 00 коп.

Допитана в судовому засіданні обвинувачена свою вину у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.185 КК України визнала повністю, підтвердила зазначені в обвинувальному акті обставини та показала, що в лютому 2021 року, точної дати не пам`ятає, перебуваючи в магазині «Єва-277» ТОВ «РУШ», розташованого м. Білозерське, у неї виник умисел на викрадення товару. Переконавшись, що за її діями ніхто не спостерігає, взяла з полиці шампунь та спрей для волосся і поклала собі до сумки, та вийшла з магазину умисно не розрахувавшись за даний товар. Шампунь та бальзам використовувала для власних потреб.

Крім власного визнання вини, обвинувачена повністю погодилась зі всіма доказами, що були зібрані під час досудового розслідування і підтверджували її винуватість у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 185 КК України, згідно повідомлення про підозру та обвинувального акта, відмовившись від їх дослідження під час судового розгляду.

З`ясувавши думку учасників судового провадження про визначення обсягу доказів, що підлягають дослідженню, та порядку їх дослідження, суд, визнає недоцільним дослідження доказів щодо тих обставин, які ніким не оспорюються, з`ясувавши правильність розуміння обвинуваченою зміст цих обставин, чи немає сумнівів у добровільності її позиції, а також роз`яснивши їй, що у такому випадку вона буде позбавлена права оскаржити ці обставини в апеляційному порядку.

Суд вважає за можливе звільнити обвинувачену від відбування покарання з випробуванням, встановивши їй іспитовий строк, оскільки виправлення останньої можливе без відбування покарання.

Приймаючи рішення про звільнення обвинуваченої від відбування покарання з випробуванням, з встановленням іспитового строку, у порядку визначеному ст. 75 КК України, суд взяв до уваги те, що обвинувачена повністю визнала свою вину, щиро розкаялась у вчиненому, а також із врахуванням її характеризуючих даних, ступеню тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, та вищевказаних обставин справи.

 


Джерело: Кримінальні правопорушення проти власності


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх