У Добропіллі обговорювали питання запобігання та локалізації вибухів вугільного пилу

Переглядів: 1034 0 05.01.2020 в 10:30:36 Новини підприємств
У Добропіллі обговорювали питання запобігання та локалізації вибухів вугільного пилу

Головним державним інспектором відділу гірничотехнічного нагляду у Добропільському регіоні Олександром Рожкіним, 26 грудня, було проведено семінар з інженерно-технічними робітниками дільниці ВТБ шахти «Добропільська» «Шахтоуправління «Добропільське» ТОВ «ДТЕК Добропіллявугілля» на тему: «Запобігання та локалізація вибухів вугільного пилу».

Інспектор розповів, що у шахтах, які розробляють пласти, небезпечні за вибухами пилу, повинні застосовуватися такі заходи щодо запобігання й локалізації вибухів вугільного пилу:

–  при сланцевому пиловибухозахисті для запобігання вибухам провадиться побілка й осланцювання гірничих виробок, а для локалізації вибухів повинні встановлюватися сланцеві заслони й автоматичні системи;

–    при гідропиловибухозахисті для запобігання вибухам пилу повинні застосовуватися: побілка, обмивання гірничих виробок (мокре прибирання пилу), зв’язування відкладеного пилу гігроскопічними змочувально-зв’язувальними сумішами, а також за допомогою безперервно діючих туманоутворюючих завіс. Для локалізації вибухів повинні встановлюватися водяні заслони та автоматичні системи;

–  при комбінованому пиловибухозахисті повинні застосовуватися способи й засоби запобігання й локалізації вибухів пилу, засновані на використанні як води, так й інертного пилу. За цих умов параметри застосовуваних способів і засобів повинні залишатися такими самими, як і при окремому їх використанні.

Увагу також було акцентовано на періодичності контролю за станом засобів запобігання й локалізації вибухів пилу, який і повинні проводити саме інженерно-технічні робітники дільниці ВТБ.


Джерело: https://dn.dsp.gov.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх