Ситуація з навчальними закладами у Добропільській ОТГ

Переглядів: 1351 0 29.06.2021 в 09:30:17 Новини газети Новий шлях
Ситуація з навчальними закладами у Добропільській ОТГ

Увага ЗМІ зовсім недавно була прикута до Білозерського – там депутати більшістю голосів проголосували за закриття дитсадка «Оленка». Причина – мала наповнюваність, на двох вихованців приходиться по одному працівнику. Батькам запропонували написати заяви про перехід до інших садочків. Не всі задоволені – дітей доведеться водити до закладів на іншому боці міста, хоча скільки того Білозерського? У Криворізькій сільраді подібний випадок пройшов тихо – у Новофедорівці дитсадок закрили без присутності ТБ.
Не треба бути Вангою, щоб зрозуміти – дитсадки і навіть школи будуть закривати і надалі, хіба що окрім великих міст. Візьмемо офіційні дані по контрольованій території регіону. Згідно інформації Головного управління статистики у Донецькій області, у 2014 році налічувалося 569 дитсадків, у 2020 – 568. Начебто все гаразд, заклади працюють. Та за цей час чисельність вихованців зменшилася з 55,3 тис. дітей до 45,7 тис. І дітей більше не стає.
Можна заперечити – он в школах у 2014-2015 роках навчалося 159 тис. учнів, а в 2020-2021 – 170 тис. Та не будемо забувати, що після стабілізації економіки в 2000-2013 роках збільшувалася і народжуваність. А вже за кілька років, коли до шкіл підуть нинішні вихованці дитсадків, і в шкільних коридорах буде не так галасно. 
Наведемо ще одні дані, які приводить Портал спроможності громад. У Добропільській ОТГ в 15 закладах середньої освіти навчається 5,2 тис.учнів, в 22 дитсадках 1,5 тис. дошкільнят. В Білозерській ОТГ п’ять шкіл, 1,5 тис. учнів, 488 вихованців в п’яти дитсадках (вже в липні їх залишиться чотири). У Криворізькі ОТГ три школи та 373 учні, чотири дитсадки з понад 80 малюками. В Шахівській ОТГ дві школи, які відвідують 270 школярів, чотири дитсадки працюють для майже 180 дітлахів.
Зараз молодь все більше віддає перевагу роботі не в Україні, а за кордоном, і народжувати не поспішає. Та й рівень життя українців не сприяє їх створювати сім’ї. Тому не за горами оптимізація дитсадків, шкіл, закладів медицини, хоча вона і так відбувається, лише десь тихо, а десь з залученням ЗМІ.


Ситуація з навчальними закладами у Добропільській ОТГ


Джерело: НОВИЙ ШЛЯХ

Мітки: детсад, дети


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх