Стало известно, сколько в Добропольском районе переселенцев и кто из них ищет работу

Переглядів: 1643 0 27.05.2017 в 12:00:26 Новини району
Стало известно, сколько в Добропольском районе переселенцев и кто из них ищет работу

В Добропільському районі пройшло засідання районного штабу з координації дій структурних підрозділів райдержадміністрації та територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади щодо забезпечення надання соціальних послуг громадянам, які прибули із районів проведення антитерористичної операції (переселенцям).

 

На даний час на обліку в управлінні соціального захисту населення перебуває 618 внутрішньо переміщених осіб, у тому числі 510 сімей. З загальної кількості ВПО обліковується: працездатних - 140 осіб, пенсіонерів – 289 осіб, інвалідів – 33 особи, дітей – 156 осіб.

Відповідно до постанови Кабміну від 1 жовтня 2014 року №505 «Про надання щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг» отримує допомогу у травні поточного року 143 особи.

Відповідно до Законів України «Про державну соціальну допомогу сім‘ям з дітьми», «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім‘ям» з числа ВПО отримує державну допомогу 21 родина.

Станом на сьогоднішній день спостерігається тенденція зниження активності сільських та селищної рад щодо надання матеріальної допомоги внутрішньо переміщеним особам. Так, протягом 2014 року сільськими та селищною радами були прийняті програми та надано матеріальної допомоги ВПО у сумі 70,5 тис.грн, протягом 2015 року – у сумі 2,06 тис.грн. На 2017 рік заплановані видатки на надання матеріальної допомоги ВПО в сумі 3,5 тис. грн. тільки Ганнівською сільською радою.

Рішеннями сесій Золотоколодязької, Нововодянської сільських та Святогорівської селищних рад діти ВПО звільнені від сплати за харчування в дитячих садках.

Для внутрішньо переміщених осіб Добропільською міськрайонною організацією Товариства Червоного хреста та іншими установами району створено банк одягу, постійно надається гуманітарна допомога у вигляді продуктів харчування.

Протягом 2017 року на обліку в Центрі зайнятості як безробітні перебували 8 осіб з числа внутрішньо переміщених осіб, 5 осіб мали право на отримання допомоги по безробіттю. Переважна більшість переселенців – мешканці Донецької області, 1 особа – Луганської. Працевлаштовано 4 особи, в громадських та роботах тимчасового характеру ВПО участь не приймали, професійне навчання не проходили.

На теперішній час на обліку, як безробітні, перебувають 3 особи з числа внутрішньо переміщених осіб, з них 1 особа на лікарняному по вагітності та пологам.


Джерело: http://ddk.dn.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх