Социальные инициативы относительно обеспечения доступа каждого ребенка к дошкольному образованию выполняются на достаточном уровне

Переглядів: 1034 0 28.09.2013 в 15:49:58 Новини місцевої влади
Социальные инициативы относительно обеспечения доступа каждого ребенка к дошкольному образованию выполняются на достаточном уровне

Під час колегії відділу освіти Добропільської міської ради, яка відбулась 25 вересня, значну увагу було приділено  пріоритетним та перспективним напрямкам розвитку системи дошкільної освіти м. Добропілля, які визначені новими соціальними ініціативами Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА «Діти – майбутнє України» та Програмою розвитку дошкільної освіти м. Добропілля на 2011-2015 роки. 

Про розвиток мережі дошкільних навчальних закладів м. Добропілля доповіла спеціаліст відділу освіти Ірина МАЛЬЦЕВА. За її словами, діюча мережа дошкільних навчальних закладів, яка складається з 19  ДНЗ та 2 НВК з проектною потужністю 2067 місць, дає реальні можливості 2575 маленьким добропільцям розвивати свої розумові здібності та творчий потенціал в умовах дошкільних навчальних закладів.

Охоплення дітей 5- річного віку різними формами дошкільної освіти  по місту складає  100%. Дошкільні навчальні заклади відвідують 96% дітей, решта охоплені соціально-педагогічним патронатом. Охоплення дошкільною освітою дітей віком від 3 до 6 років складає 88,2 %.
загрузка...
У зв’язку із зростанням рівня народжуваності, пік якої припадає на 2008 р, у  місті постала проблема перевантаження дошкільних навчальних закладів майже у всіх мікрорайонах міста. Завантаженість дошкільних навчальних закладів - чисельність дітей з розрахунку на 100 місць  складає  136 осіб, а саме  у м. Добропілля – 129, м. Білозерське – 117, м. Білицьке – 139, смт. Новодонецьке – 141. 

Для вирішення проблеми перевантаження дошкільних закладів, наближення до нормативної наповнюваності груп  зроблено певні кроки: відкрито групу для дітей з ЗПР на 12 місць у м. Білозерське, відновлено роботу 3 груп на 55 місць у м. Добропілля та м. Білицьке. Проте цього недостатньо. Тому у рамках Стратегії соціального партнерства компанія ДТЕК та Добропільска міська рада  запустили в дію проекти, направлені на розширення мережі дошкільних закладів. Так у 2015 році має завершитися реконструкція будівлі ДНЗ №5 «Орлятко» (95 місць) у м. Добропілля, очікується відновлення роботи ДНЗ №33 «Дельфін» (110 місць) у смт. Новодонецьк та відкриття блоку ДНЗ № 24 «Росинка» (80 місць) у м. Білозерське. А вже  у 2014 році звільниться 20 місць  у ДНЗ № 27 «Ромашка» за рахунок переведення 1-го класу в будівлю ЗОШ №17 смт. Новодонецьке.

Позитивним є те, що керівники дошкільних навчальних закладів активізували роботу по залученню позабюджетних коштів. Колективи дошкільних закладів активізували  участь у конкурсах проектів різного рівня. Так у Всеукраїнському конкурсі проектів взяли участь 2 заклади, в обласному конкурсі міні-проектів – 3. На розгляд комісії міського конкурсу міні-проектів подали заявки 11 ДНЗ.  Перемогу здобули проекти ДНЗ № 6, 22, 29, 34. Ініціативні групи даних закладів забезпечили для своїх дітей відкриття ігрового майданчика, майданчика з навчання правилам дорожнього руху, установку 2-х басейнів, розвивальне та спортивне обладнання для дітей ЗПР. 
           
,,Можна впевнено сказати, що соціальні ініціативи Президента України, щодо забезпечення доступу кожної дитини до дошкільної освіти в м. Добропіллі виконуються на достатньому рівні”, - підсумувала начальник відділу освіти міської ради Ольга ГЕТЬМАН.
Источник: http://radadobropillya.org

Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх