Щодо загрози скасування виплат за лікарняними - пояснення від депутатів та фонду соцстраху

Переглядів: 1160 0 01.04.2021 в 10:00:29 Новини України
Щодо загрози скасування виплат за лікарняними - пояснення від депутатів та фонду соцстраху

Останнім часом в ЗМІ та соцмережах прозвучало, що незабаром станеться скасування окремих страхових виплат Фондом соціального страхування України, зокрема припинення з 30 червня 2021 року застрахованим особам виплат за листками непрацездатності.

Причиною цього стало прийняття Закону України "Про реабілітацію у сфері охорони здоров'я", чиї норми запрацюють 30.06.2021 р., а також внесення змін до ст. 22 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування", якою зараз передбачено оплату тимчасової непрацездатність внаслідок захворювання або травми, не пов'язаної з нещасним випадком на виробництві.

Оновлена редакція указаної норми звучить так, наче уже неможлива виплата лікарняних під час звичайного захворювання, якщо не йдеться про реабілітацію.

Таким чином, через недогляд розробників закону  під загрозою опинилась норма про оплату тимчасової непрацездатності внаслідок захворювання або травми, не пов’язаної з нещасним випадком на виробництві

У Комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів запевняють: новаціями запропоновано не припинення страхових виплат, а навпаки введено ще один вид виплат, зокрема на період реабілітації внаслідок захворювання або травми.

З метою усунення техніко-юридичних неузгодженостей у законодавстві Комітет на найближчому засіданні планує розглянути законопроект № 5187 та альтернативний до нього проект № 5187-1, які передбачають внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування".

Фонд соціального страхування України (Черкаське міське відділення) повідомляє: "Просимо усіх заспокоїтися, права на отримання допомоги по тимчасовій непрацездатності, сподіваємось, ніхто не порушить... Депутати вже внесли до розгляду законопроєкт, яким пропонується виправити ситуацію. Таким чином, після прийняття змін всі виплати будуть проводитись, як і раніше".


Джерело: https://fpsu.org.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх