Що треба робити мешканцям Добропiлля, якщо у Вас симптоми COVID-19

Переглядів: 2267 0 29.09.2020 в 10:30:57 Новини охорони здоров'я
Що треба робити мешканцям Добропiлля, якщо у Вас симптоми COVID-19

Пандемія коронавірусу набирає обертів. Кожний день кількість нових хворих збільшується. Так станом на 23 вересня в Україні зафіксовано 3497 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19, загалом в Україні 184734 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 3705 летальних, одужало 81670 пацієнтів. В м.Добропіллі та Добропільському районі з початку епідемії зареєстровано 24 випадків захворювання на COVID-19, летальних випадків - 2.
Зараз навіть, затяті скептики вже не такі впевнені, що ця проблема їх омине. Тому кожен повинен знати куди слід невідкладно звернутися і яку саме допомогу в межах програми медичних гарантій можуть безоплатно отримати пацієнти з COVID-19 або з підозрою на нього.
Нагадуємо докладний алгоритм, за яким має діяти людина, якщо має підозру на зараження коронавірусом або певні симптоми: лихоманку, кашель, задишку, ускладнене дихання тощо.
Найперше, що слід зробити — негайно зателефонувати до сімейного лікаря, з яким ви підписали декларацію. За необхідності лікар спрямує до вас мобільну бригаду для взяття аналізів для тестування на COVID-19.
Пацієнт не має самотужки шукати, де він зможе пройти тестування та прямувати до лабораторії. Мобільна бригада зобов’язана приїхати до нього додому. Після проведення тестів їхні результати повідомлять і пацієнту, і його лікарю.
Якщо діагноз підтвердиться, лікар з яким укладено угоду, у випадку легкого перебігу захворювання має надати докладні рекомендації щодо самоізоляції та лікування в домашніх умовах.
Людям, які відчувають, що їхній стан важкий, мають утруднене дихання та високу температуру, — слід зателефонувати до швидкої допомоги. Бригада екстреної медичної допомоги оцінить стан на місці виклику та за необхідності доставить до лікарні, визначеної в конкретному регіоні для госпіталізації таких пацієнтів.
Пацієнтам, які не уклали угоди з лікарем слід зателефонувати на наступні телефони:
- амбулаторія №1 м.Добропілля - 050-150-20-85;
- амбулаторія №2 м.Добропілля - 050-150-20-92;
- амбулаторія №3 м.Білицьке - 050-150-20-96;
- амбулаторія №4 м.Білозерське - 050-150-20-97;
- амбулаторія №5 смт.Новодонецьке - 095-812-23-96;
Номери телефонів «гарячої лінії» з питань COVID-19 по областям можна знайти на сайті COVID-19.gov.ua.
Важливо зазначити, що особи, які контактували з хворим на COVID-19 підлягають самоізоляції на 14 днів від останнього контакту з хворим і завершують самоізоляцію без додаткових лабораторних досліджень у випадку відсутності симптомів на COVID-19. Контактні особи можуть припинити самоізоляцію тільки при отриманні негативного результату тестування на SARS-CoV-2 методом ПЛР, відібраного не раніше 8 дня останнього контакту з пацієнтом, хворим на COVID-19 ;
В якості попереднього встановлення діагнозу COVID-19 проводиться обстеження методом ІФА (імуноферментний аналіз) на визначення антигену SARS-CoV-2.
В обов’язковому порядку лабораторне обстеження на COVID-19 з використанням методу ПЛР проводиться наступним особам:
- пацієнтам з ознаками ГРВІ (гостра респіраторна вірусна інфекція), вірусної пневмонії та/або ТГРС (тяжкий гострий респіраторний синдром);
- пацієнтам з позагоспітальною пневмонією;
- контактним особам при появі симптомів, які не виключають COVID-19;
- особам, у яких при проведенні дослідження методом ІФА або ІХЛА виявлено Ig A, IgМ, IgG та/або сумарні IgМ, IgG.
Кожен може захворіти на COVID-19 і передати хворобу іншим людям. Наразі наша єдина зброя проти коронавірусної інфекції це суворе дотримання карантинних обмежень та виконання протиепідемічних правил.
Користуйтеся масками, антисептиками та дотримуйтесь соціальної дистанції!
Не наражайте себе і своїх близьких на небезпеку, мінімізуєте ризик інфікування на коронавірус!


Джерело: НОВИЙ ШЛЯХ


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх