С начала 2017 года на территории Добропольского района местными жителями обнаружено множество взрывоопасных предметов

Переглядів: 1055 0 20.04.2017 в 14:30:38 Новини МНС
С начала 2017 года на территории Добропольского района местными жителями обнаружено множество взрывоопасных предметов

Враховуючі неспокійну ситуацію у нашій країні, а саме проведення антирористичної операції на території Донецької та Луганської областях, почастішали випадки, коли мирне населення знаходить снаряди та міни у найбільш несподіваних місцях. З початку 2017 року на території Добропільського району місцевими мешканцями виявлено безліч вибухонебезпечних предметів, до розмінування яких залучалися спеціалісти ДСНС України.

10.04.2017 , за адресою: м. Добропілля, вул. Правди, 42 на земельній ділянці, господарем будинку при проведенні господарчих робіт виявлено 1 одиницю флешетт (авіаційна стріла часів першої світової) .

09.03.2017 року за будинком Культури на відкритій території м. Білозірське по вул. Леніна місцевим мешканцем при вигулі собаки виявлено 1 одиницю ручної гранати типу ф1.

03.04.2017 за адресою:Добропільський рон, с. Шахове біля вул. Денисенка на відкритій території виявлено 1 одиницю мінометної міни, калібру 120мм.

04.04.2017 року співробітником підприємства «Рута Плюс» при проведенні весняних польових робіт, виявлено 2 одиниці артелерійського снаряду колібру 45мм та 1 одиницю мінометної міни калібру 82 мм.

12.04.2017 року за адресою: Добропільський район, сел. Зелене, за межами населеного пункту на відкритій території співробітником підприємства «Рута Плюс» при проведенні весняних польових робі, виявлено 2 одиниці артелерійського снаряду колібру 76 мм та 1 одиницю мінометної міни калібру 82 мм.

24.03.2017 року за адресою: Добропільський район, сел. Новоторецьке, вул. Гагаріна, за селищною радою на відстані 100 м на відкритій території місцевим мешканцем виявлено 1 одиницю артелерійського снаряду колібру 152мм.

14.04.2017 року місцевим мешканцем біля села Красноярське , за межами населеного пункту на відкритій території виявлено 1 одиницю сигнальної ракети.

Запам’ятайте! Якщо ви випадково виявили вибухонебезпечний предмет,до нього не можна навіть торкатися – це дуже небезпечно. Знешкоджувати вибухонебезпечні предмети мають право тільки спеціально підготовлені фахівці піротехнічних груп, які пройшли фахову підготовку та мають практичні навички роботи з вибуховими речовинами та різноманітними боєприпасами.

При виявленні підозрілого предмета, що може виявитися вибухонебезпечним:

- не чіпайте, не відкривайте, не рухайте знахідку;

- зафіксуйте точний час, коли вона була виявлена;

- відгородіть місце, де знаходиться підозрілий предмет;

- відведіть подалі людей від підозрілої знахідки;

- припиніть будь-які роботи в районі небезпечного місця;

- організуйте тимчасову охорону небезпечного місця до приїзду спеціально підготовлених фахівців та не допускайте туди сторонніх осіб;

- про знахідку вибухонебезпечного предмета необхідно ТЕРМІНОВО повідомити місцеві органи влади (сільську раду, відділення міліції, відділ з питань надзвичайних ситуацій за номером 101).

Категорично забороняється:

- брати вибухонебезпечний предмет у руки, зберігати його, нагрівати та ударяти по ньому;

- переносити, перекладати, перекочувати його з місця на місце;

- намагатися розібрати;

- використовувати для розведення вогню, кидати, класти у вогонь;

- заносити в приміщення;

- закопувати в землю;

- кидати в криницю або річку;

- здавати на металобрухт;

- використовувати для виготовлення саморобних піротехнічних засобів - петард чи вибухових пакетів.

Не забувайте, що легковажне та необережне поводження з вибухонебезпечними предметами неодноразово призводило до загибелі або каліцтва як дітей, так і дорослих.

19-ДПРЗ ГУ ДСНС України в Донецькій області.


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх