Прохідники ДТЕК шахти Білозерська завершили підготовку нової лави

Переглядів: 1711 0 04.11.2021 в 10:30:18 Новини підприємств
Прохідники ДТЕК шахти Білозерська завершили підготовку нової лави

На шахті Білозерська на глибині 550 метрів зустрілися забої двох прохідницьких бригад. Після збійки виробки передали видобувникам для монтажу обладнання в новій лаві. За два роки з цього очисного забою добудуть понад мільйон тонн вугілля. Так наше підприємство у великій команді ДТЕК Енерго забезпечує внесок в енергонезалежність України.

Важливе інженерне завдання виконали бригади Володимира Дем'янова та Олександра Запорожця дільниці підготовчих робіт №3 під керівництвом начальника Юрія Підварка. «Дем'янівці» підготували 1435 метрів вентиляційного штреку 1-ої південної лави. «Запорожці» підготували 340 метрів капітальних гірничих виробок, 1440 метрів конвеєрного штреку та ще 308 метрів монтажного ходка. Зустріч цих забоїв стала фіналом оконтурювання лави, без чого її функціонування та провітрювання було б неможливим.

«Вся дільниця розуміла, що від якості нашої роботи та дотримання термінів залежить і майбутнє нового очисного забою. Тому працювали злагоджено та відповідально. Наразі бригада Запорожця займається проведенням заїзду на вантажний ходок ухилу №4, щоб надалі забезпечити доставку матеріалів та провітрювання лави. У цьому нам допомагає капітально відремонтований комбайн КПД-22», – розповів Артем Воронов, механік дільниці підготовчих робіт №3.

Для бригади Дем'янова складністю при проведенні було обводнення ґрунту штреку та підвищений гірничий тиск, оскільки вони працювали всього за півтора метри від раніше відпрацьованого очисного забою. Незважаючи на особливості гірничо-геологічних умов, обидві бригади показали добрі результати. Їхні успіхи підтверджує і щомісячний рейтинг ДТЕК Енерго за швидкістю проведення виробок – у вересні прохідники ДПР-3 стали першими серед колективів компанії.

Точність проведення гірничих робіт та збійки – заслуга спеціалістів маркшейдерської служби. Головний маркшейдер Владислав Олефір відзначив високий професіоналізм дільничних маркшейдерів Ірини Мотрич, Юрія Жука та Юлії Селезньової. Вони проклали 8 кілометрів теодолітних ходів та забезпечили точність збійки у 30 см.

«Ми закінчили перший важливий етап підготовки нової лави – оконтурили її, і тепер перед нами стоїть завдання щодо її монтажу та введення в експлуатацію. Після цього в нас одночасно працюватиме два очисні забої. Це не лише додаткові робочі місця, зростання видобутку вугілля та покращення добробуту підприємства та колективу, а й додаткове навантаження на шахту. Щоб з ним впоратися, ми провели цього року капітальні ремонти комплексу скіпового ствола, модернізацію конвеєрних ланцюжків. На придбання обладнання та проведення ремонтів компанія ДТЕК Енерго направила майже півмільярда гривень», - зазначив Віталій Вільховий, директор шахти Білозерська.


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх