Добропільські профспілки б'ють на сполох: шахтарі-пенсіонери можуть залишитися без побутового палива

Переглядів: 3115 0 20.11.2020 в 08:30:52 Новини підприємств
Добропільські профспілки б'ють на сполох: шахтарі-пенсіонери можуть залишитися без побутового палива

17 листопада 2020 року Добропільською територіальною організацією Укрвуглепрофспілки було направлено лист на адресу Міністерства енергетики України, Генерального директора ТОВ «ДТЕК Добропіллявугілля» та ЦК профспілки. В листі йдеться про порушення норм Галузевої угоди при створенні ДП «Добропіллявугілля — видобуток» без погодження з профспілковою стороною щодо збереження соціальних гарантій працівників.

В Наказі Міністерства енергетики України від 28.10.2020р. №693 взагалі відсутнє посилання на те, що ДП «Добропіллявугілля — видобуток» після передачі майнового комплексу буде правонаступником всіх прав та обов’язків ДП «Добропіллявугілля».

 У зв’язку з цим, виникає багато питань, які потребують соціально-економічних рішень по реалізації та виконанню умов Галузевої угоди Державним підприємством «Добропіллявугілля — видобуток». Одним із яких є безоплатне забезпечення вугіллям пенсіонерів, які вийшли на пенсію з ДП «Добропіллявугілля» та з ТОВ «ДТЕК Добропіллявугілля», де відповідно до п. 12.10.8. Галузевої угоди ця категорія осіб забезпечується побутовим вугіллям тим Підприємством, з якого вони вийшли на пенсію.            

Відповідно до інформації з державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань ДП «Добропіллявугілля» — знаходиться в стадії припинення, а ТОВ «ДТЕК Добропіллявугілля» після 25.01.2021р. не буде мати свого майнового комплексу для здійснення господарської діяльності.

Тому існує потреба в правовому врегулюванні і забезпеченні соціальних гарантій працівників підприємства


Джерело: https://dobrterkom.com.ua

Мітки: ДТЭК, шахта


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх