Приватне підприємство ТОВ «Краснолиманська» вирішило вдатись до публічних протестів

Переглядів: 1624 0 01.07.2021 в 10:30:26 Новини підприємств
Приватне підприємство ТОВ «Краснолиманська» вирішило вдатись до публічних протестів

Шахту Краснолиманську лихорадить вже довгий час. Фактично на підприємстві дві компанії - державна та приватна. Міненерго в травні звільнило генерального директора державного підприємства, а днями суд у Києві відновив його на посаді. Чому звертаємо увагу? Тому що на цій шахті працює значна кількість мешканців Добропілля, Білицького, Водянського. Ось позиція міністерства:

"Міністерство енергетики розпочало процес виведення з кризи державного підприємства «Вугільна компанія «Краснолиманська». Причиною кризової ситуації стало те, що тривалий час ДП виконувало переважно підряди від приватної компанії ТОВ «Краснолиманське», не розвиваючи власні пласти й відмовившись від державної підтримки.

Вся фінансово-економічна діяльність держпідприємства спрямовувалась на забезпечення діяльності ТОВ «Краснолиманське». Навіть заробітна плата на державному підприємстві – захищені статті – не виплачувалась, а замість цього кошти переводились на приватне товариство. Внаслідок цього утворилась значна заборгованість із заробітної плати, бракує коштів на розвиток та матеріальне забезпечення державної шахти. Станом на 1 травня 2021 року заборгованість перед працівниками держпідприємства складала понад 100 млн грн.

Профспілка ДП «ВК «Краснолиманська» зверталася до Міненерго зі скаргами на генерального директора ДП Сергія Пидика. Щоб припинити руйнування держпідприємства, яке входить до числа перспективних шахт країни з великими пластами вугілля, міністр енергетики Герман Галущенко 13 травня звільнив директора Краснолиманської.

За ініціативи Міненерго, з 1 липня на шахту «Краснолиманська» буде повернуто держпідтримку. Також напрацьовується програма розвитку на 5 років, щоб забезпечити розробку державних запасів вугілля.

«Шахта «Краснолиманська» є перспективною і має розробляти державні запаси вугілля», - зазначив заступник міністра енергетики Олексій Кураков.

Нинішнє керівництво Міненерго принципово відстоює державні інтереси і підтримує позиції першочергового розвитку перспективних державних підприємств. А відтак, категорично виступає проти будь-яких «схем». Тому приватне підприємство ТОВ «Краснолиманська» вирішило вдатись до публічних протестів як останнього важелю впливу.

За неофіційними повідомленнями, планується виїзд ініціативної групи працівників ТОВ «Краснолиманське» 30.06.2021 до Києва з метою пікетування Офісу Президента і Кабінету Міністрів.

«Складається парадоксальна ситуація, коли приватна компанія планує акцію протесту перед органами влади, аби держава віддала пріоритет приватному підприємству перед державним. Це дискредитація громадських протестів з метою захистити приватні комерційні інтереси. Завдання Міненерго – створювати сприятливі умови для галузі в цілому і, в першу чергу, для розвитку державних підприємств та розробки державних запасів палива. Міністерство категорично проти будь-яких «домовленостей», що негативно впливають на розвиток державного сегменту вугільної галузі», - наголосив Олексій Кураков".


Джерело: НОВИЙ ШЛЯХ


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх