Добропольские полицейские улучшили правовые знания школьников

Переглядів: 968 0 14.12.2018 в 14:30:54 Новини поліції
Добропольские полицейские улучшили правовые знания школьников

В рамках щорічного «Тижня права» співробітники поліції відвідують навчальні заклади підпорядкованих населених пунктів і проводять із учнями профілактично-пізнавальні заходи, головна мета яких – формування правової освіти учнів та профілактика протиправних дій, скоєння правопорушень неповнолітніми. Такі зустрічі пройшли в навчальних закладах Покровська та Добропільского району.

10 грудня в Україні розпочався Всеукраїнський тиждень права. Співробітники Покровського відділу поліції зустрічаються із школярами й покращують їх правову обізнаність. Так, вчора в Центральній дитячій бібліотеці ім. О. Теліги інспектор ювенальної превенції Покровського відділу поліції Ірина Грицай провела для учнів 7-го класу ЗОШ №3 цікаву тематичну лекцію. Захід відбувався в формі діалогу, під час якого хлопці та дівчата не тільки слухали поліцейського, а й ставили свої запитання. Так, інспектор поліції розповіла школярам про існуючі види відповідальності: кримінальну та адміністративну; пояснила з якого віку настає кожна з них та навела кілька прикладів, коли за вчинки неповнолітніх відповідали їхні батьки. Учням також було цікаво дізнатись, що окрім обов’язків, в них є і права, які треба вміти відстоювати. В свою чергу працівники бібліотеки продемонстрували дітям правову літературу, з якої ті можуть почерпнути багато цікавої інформації щодо захисту прав.

«Ми прагнемо через подібні заходи виховати у дітей повагу до честі та гідності іншої людини, бути відповідальними за свої вчинки. Також школярі дізнаються від нас куди звертатися, щоб захистити свої законні інтереси, де знайти потрібну інформацію, як протидіяти дискримінації та насильству на різних рівнях»,- зауважила інспектор ювенальної превенції Ірина Грицай.

Юні мешканці с.Малинівка в правовий тиждень також не залишилися без уваги покровських правоохоронців. Вчора для учнів 8-11 класів урок провів дільничний офіцер Покровського відділу поліції Олексій Андрусик, під час якого акцентував увагу присутніх на дотриманні норм чинного законодавства, поваги один до одного та рівності усіх перед законом. Також поліцейський нагадав школярам про негативний вплив на молодий організм тютюнопаління, алкоголю та наркотиків й наслідки від їх вживання.

Аналогічний захід провели для школярів с.Добропілля співробітники Добропільського відділення поліції. Про свої права й обов’язки, види адміністративної та кримінальної відповідальності, а також поради як не стати жертвою злочину – все це почули від поліцейських не тільки старшокласники, а й учні початкових класів. Усі вони зібрались у шкільному фойє і з захопленням слухали «гостей у погонах».

«Знати свої права дуже важливо для кожного громадянина сучасної правової держави. Окрім цього треба вміти ними користуватися, а також поважати права оточуючих»,- підкреслив наприкінці зустрічі із школярами інспектор ювенальної превенції Добропільського відділення поліції Дмитро Пилипенко.

Правоохоронці впевнені, що проведення такої профілактичної роботи з підлітками вкрай необхідне, адже завдяки цьому у молоді формується правомірна поведінка та повага до Закону.


Джерело: Покровський відділ поліції Донецької області


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх