ПФУ г.Доброполья: что нужно знать об электронных пенсионных удостоверениях

Переглядів: 1408 0 27.03.2017 в 09:00:39 Пенсійний фонд України
ПФУ г.Доброполья: что нужно знать об электронных пенсионных удостоверениях

Для замовлення ЕПП треба звернутися до територіального органу Пенсійного Фонду України за місцем фактичного проживання, та написати заяву на виготовлення електронного пенсійного посвідчення. В заяві треба вказати відділення банку, де клієнт бажає отримати пенсійне посвідчення. А також надати ПФУ паспорт, довідку про присвоєння ідентифікаційного номеру та інші документи, необхідні для формування пенсійної справи. Через 30 робочих днів треба звернутись до тієї установи банку, яка зазначена у заяві.

Порядком емісії ЕПП, затвердженим постановою правління Пенсійного фонду України від 08.04.2016 №7-1 та зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 26.04.2016 за №633/2876, передбачено, що електронне пенсійне посвідчення видається пенсіонеру особисто у вказаному у заяві відділенні банку. У разі, якщо пенсіонер недієздатний або має обмежену цивільну дієздатність, ЕПП може отримати опікун, піклувальник (законний представник), представник закладу, який здійснює опіку та піклування. Він має пред’явити документи, які ідентифікують одержувача пенсій та, власне, особу, яка представляє його інтереси. Даним порядком не передбачено отримання ЕПП іншими особами на підставі довіреності.

ЕПП містить електронний цифровий підпис, який дає можливість отримувати документи на веб-порталах органів влади та навіть з дому переглядати інформацію про розмір пенсії, дані про страховий стаж, заробіток, сплачені внески тощо. А також надає можливість написати звернення або подати заяву на призначення чи перерахунок пенсії через Інтернет на офіційному сайті Пенсійного фонду.

Строк дії пенсійних карток: продовжено до трьох років. Впродовж першого року дії електронного пенсійного посвідчення – кожні 6 місяців, далі – раз на рік. Якщо пенсіонер не пройшов обов’язкову фізичну ідентифікацію вчасно, банк блокує видаткові операції за ЕПП в частині платіжної картки.


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх