ОГНИ г.Доброполья: "Получил наследство - заплати налог"

Переглядів: 1656 2 01.02.2013 в 17:35:53 Новини податкової інспекції
ОГНИ г.Доброполья:
Ставки радіочастотного збору збільшено на 7,9%

   Законом № 5503, який вступив в дію з 4 січня цього року, змінено ставки збору за користування радіочастотним ресурсом України.
Оскільки ставки збору змінилися протягом місяця, а податковий період для збору – місяць, Державною податковою службою запропоновано у Податковому розрахунку за січень 2013 року проставляти суму збору з урахуванням того, що до 4 січня та після цієї дати діяли різні ставки. Вже обраховані ставки збору за січень 2013 року наведено у додатку до листа ДПС України від 21.01.2013 № 1451/7/15-2117 та розміщено на стенді в центрі обслуговування
платників податків Добропільської ОДПІ.



Отримав спадок сплати податок

   Добропільська ОДПІ повідомляє, якщо фізична особа протягом 2012 року успадкувала майно (нерухоме, рухоме), кошти, майнові чи немайнові права, то їй необхідно подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи та сплатити
податок.
   Як виняток спадкоємці-нерезиденти, які зобов'язані сплатити податок до нотаріального оформлення об'єктів спадщини, та спадкоємці, які успадкували об'єкти, що оподатковуються за нульовою ставкою податку на доходи фізичних осіб Декларацію не
подають.
   Об'єкти спадщини підлягають оподаткуванню за такими ставками податку:
- за нульовою ставкою:
при отриманні будь-якого об'єкта спадщини спадкоємцями, які є членами сім'ї спадкодавця першого ступеня споріднення; Це батьки, батьки чоловіка або дружини, чоловік або дружина, діти, діти чоловіка або дружини, а також усиновлені діти.
- за ставкою 5 %:
при отриманні будь-якого об'єкта спадщини спадкоємцями, які не є членами сім'ї спадкодавця першого ступеня споріднення;
- за ставками 15 або 17 % (залежно від розміру отриманого доходу):
при отриманні будь-якого об'єкта спадщини будь-яким спадкоємцем від спадкодавця-нерезидента та при отриманні будь-якого об'єкта спадщини, що успадковується спадкоємцем-нерезидентом від спадкодавця-резидента.
   Декларацію необхідно подати до 1 травня 2013 року до органу ДПС за місцем реєстрації або місцем проживання громадянина, та сплатити податок до бюджету. Спадкоємці-нерезиденти сплачують податок до нотаріального оформлення об'єктів спадщини. Cуму податкового зобов’язання, зазначену в податковій Декларації за 2012 рік, фізичні особи повинні самостійно сплатити до 1 серпня 2013 року.


Cектор взаємодії із
ЗМІ та громадськістю
Добропільської ОДПІ

Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



avatar
2 3aMeC • 11:34:05, 02.02.2013
"Дорогой мой двоюродный дядя троюродной сестры! Я знаю, что жить Вам осталось на этом свете недолго...Я очень сожалею, что безжалостная смерть забирает почему то самых лучших, и с ней невозможно договориться... И я, как единственный, хоть и очень дальний Ваш родственник, на коленях умоляю Вас не дарить мне Вашу виллу с дорогими автомобилями и яхту!
Мне просто не хватит жизни, что бы накопить денег, и заплатить налог нашему государству! Есть ли другие варианты для получения "безболезненно" для меня Вами завещанного мне наследства?"

ПЫСЫ. Фух, "составил" комментарий - пора идти на работу - "слёзы" на карточку тоже надо ещё заработать для семьи...
avatar
1 Arsenal22 • 20:26:23, 01.02.2013
Добропільськой ОДПІ не хватае грошей?
ComForm">
avatar
Наверх