Начальник Покровского отделения полиции встретился с представителями СМИ в Доброполье

Переглядів: 1339 0 05.08.2016 в 02:30:03 Новини поліції
Начальник Покровского отделения полиции встретился с представителями СМИ в Доброполье

Про результати діяльності Добропільського відділення поліції йшла мова на робочій зустрічі керівництва та представників місцевих засобів масової інформації .

Такі відкриті зустрічі налагоджують контакт поліції з громадськістю і ця взаємодія приносить обопільну користь: правоохоронці отримують більше інформації про порушення чинного законодавства, у громадськості зростає довіра до поліції, є можливість вирішувати загальні проблеми разом.

На початку зустрічі Юрій Гречишкін довів інформацію про стан злочинності, відмітив як позитивні результати роботи поліцейських так і проблемні питання службової діяльності.

Так, під час бесіди начальник поліції розповів, що з початку року до Добропільського відділення поліції надійшло 4200 заяв та повідомлень про скоєння правопорушень. Це на 1100 повідомлень більше, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. З них 1397-кримінальні правопорушення. Протягом доби особовим складом Добропільського відділення поліції було встановлено 1123 особи, які скоїли правопорушення, з них 487-кримінальні правопорушення.

Очільник відділу зауважив, що громадяни частіше стали звертатись до поліції. І це, насамперед, пов’язано із зростанням довіри правоохоронцям. Поліцейські, в свою чергу, реагують на всі без виключення заяви і повідомлення та надають в межах компетенції допомогу.

«Ми докладаємо максимум зусиль для того щоб оперативно реагувати на всі звернення громадян, своєчасно надавати допомогу, розкривати скоєні правопорушення. І для нас не має значення, хто є потерпілим: будь-який керівник або звичайний робочий, ми не виділяємо злочин за ступенем тяжкості, за важливістю. Всі вони розслідуються рівномірно», - зауважив начальник поліції Юрій Гречишкін.

Керівник Покровського відділу поліції зосередив увагу присутніх на розкритті найбільш резонансних злочинів. Наразі розкрито всі 5 навмисних вбивств, що були скоєні за останні півроку на території обслуговування м.Добропілля та Добропільського району.

Крім того, начальник поліції нагадав, що нещодавно правоохоронцями було затримано дві групи осіб, з числа немісцевих мешканців, які займалися крадіжками. Злочинці промишляли не тільки на території Добропілля, а й уСелидовому, Покровську, Костянтинівці та інших місцях. Злочинці затримані, наразі ведеться слідство.

Також, в минулому місяці працівники Добропільського відділення поліції затримали жителя міста Краматорськ, який скоїв більше 30 крадіжок із автомобілів місцевих мешканців.

Керівник Покровського відділу поліції не обійшов увагою і стан розкриття і розслідування правопорушень майнового характеру. У поточному році на території м.Добропілля та Добропільського району було скоєно 58 крадіжок з квартир та будинків. На сьогодні  розкрито 30.

«Дійсно, на сьогоднішній день у нас залишаються не розкритими деякі правопорушення, однак вони не забуті і по ним постійно проводяться цільові оперативно-розшукові та слідчі заходи. Це досить скрупульозна робота і розкриття деяких злочинів потрібує значного часу»,- зазначив Юрій Гречишкін.

Керівник поліції також акцентував увагу на грабежах у Новокриворіжжі. З метою розкриття цих тяжких злочинів створено дві слідчо-оперативні групи, які день в день відпрацьовують територію Добропільського району задля виявлення будь яких нових «улік». Також, ведеться активна співпраця та обмін інформацією з відділеннями поліції на території обслуговування яких нещодавно скоєні аналогічні злочини. На сьогодні є певна оперативна інформація. Розслідування  цих злочинів перебуває на постійному контролі.

На питання журналістів стосовно труднощів у розкритті злочинів начальник поліції зазначив, що в жодному разі відсутність результатів по окремим злочинам не пов’язана з некомплектом особового складу, а тим паче, з відсутністю мобільного зв’язку у сільській місцевості.

Юрій Гречишкін зазначив, що такий некомплект зараз є скрізь, і це ніяк не впливає на роботу поліції. Така ситуація, на сьогодні, нажаль, звична і вона є по всій Україні. Некомплект «робочий» і з ним цілком можна працювати і отримувати позитивні результати.

Єдине, що слід відмітити, так це те, що у наших правоохоронців дійсно дещо більше функцій, обумовлених особливостями несенням службу у зоні АТО. Незважаючи на всі буденні труднощі поліцейські допомагають своїм колегам і несуть службу у складі зведених загонів в «гарячих точках» регіону, таких як Мар’янка та Авдіївка.

Підполковник поліції також звернувся до журналістів з проханням, ще раз нагадати місцевим жителям, про власну пильність і обережність аби не потрапити в тенета шахраїв. Незважаючи на те, що поліцейські постійно розповсюджують листівки-попередження, спілкуються з населенням, громадяни продовжують потрапляють на «гачок» до аферистів.

Були розглянуті й інші питання. Взагалі присутні мали змогу задавати будь-які питання керівнику  поліції і на місці отримувати відповіді, вносити пропозиції щодо більш ефективної співпраці поліції з громадськістю.

На завершення зустрічі Юрій Гречишкін подякував присутнім за співпрацю з поліцією, а представники ЗМІ, в свою чергу, подякували за змістовну та відкриту розмову.


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх