На заседании очередной сессии Добропольского городского совета подвели итоги 2013

Переглядів: 1419 0 27.12.2013 в 21:07:17 Новини місцевої влади
На заседании очередной сессии Добропольского городского совета подвели итоги 2013
   На засіданні чергової сесії Добропільської міської ради, яке відбулось 25 грудня під головуванням Добропільського міського голови Віктора ДЕРИПАСКИ, було розглянуто питання реалізації в місті завдань та доручень Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА щодо вирішення актуальних проблем регіону. Депутатами міської ради було заслухано інформацію про підсумки результатів 2013 року та про плани на 2014 рік . 
   «Головне завдання міської ради та її виконавчого комітету - це вирішення життєво важливих питань економічного, соціального та культурного розвитку Добропілля, - розпочав свій виступ міський голова, - Для нас 2013 рік став особливим. Ми відзначили 60-річний ювілей нашого міста, 70-річчя з дня визволення Донбасу від німецько-фашистських загарбників, Рік дитячої творчості. Вся наша робота проходила в напрямку реалізації соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича».
   Так, з метою наближення адміністративних послуг до людей в місті Добропіллі було створено Центр надання адміністративних послуг, який розміщується на першому поверсі будівлі міської ради. ,,На виконання доручення Президента України у Центрі створено усі умови для оперативного та повного надання громадянам адміністративних послуг”, - підкреслив Віктор Трохимович.   
   Соціальні ініціативи Президента України і програма економічних реформ до 2015 року направлені на соціальний захист та забезпечення матеріальної підтримки малозабезпечених верств населення та успішно реалізовуються в місті. Управлінням праці та соціального захисту населення впроваджена стандартна модель надання соціальної допомоги за принципом «єдиного вікна», організовано роботу мобільного соціального офісу. Виїзне обслуговування населення здійснюється у приміщеннях міських рад міст Білозерське, Білицьке,  селища  Новодонецьке та у клубі селища Водянське. ,,Глава Держави ставить перед нами завдання – забезпечити якісні умови життя населення незалежно від місця проживання, і органами виконавчої влади робиться максимально все для того, щоб і надалі реалізовувати Програму ,,Україна для людей”, - зазначив очільник міста.
   На Добропільщині триває розвиток медичної галузі для підвищення якості та доступності медичних послуг. «Наше місто є пілотним регіоном по створенню першого Добропільського - Олександрівського госпітального округу, до складу якого увійде Добропільська лікарня інтенсивного лікування. Тому понад дотаційних обласних коштів на установи другого рівня медичної допомоги з міського бюджету виділено 1 млн. 502,8 тис.грн.», - доповів Віктор Трохимович.
   Основним завданням відділу охорони здоров'я міської ради є організація та координація роботи всіх лікувальних установ, спрямована на поліпшення якості та доступності медичної допомоги жителям регіону і в 2013 році проводилася підготовка бази для створення госпітального округу другого рівня. На зміцнення матеріально-технічної бази лікувальних установ протягом року виділено кошти в сумі 981,9 тис. грн., в тому числі: на капітальні та поточні ремонти приміщень, заміну теплотрас, придбання лабораторного та медичного обладнання для лікарні та амбулаторій. В рамках Стратегії проекту Соціального партнерства з ДТЕК в 2013 році оновлено медичне обладнання Добропільського центру первинної медико - санітарної допомоги на суму - 191 тис.грн. і Добропільської центральної міської лікарні на суму - 165,1 тис.грн., впроваджуються послуги телемедицини. Найближчим часом в лікарні планується відкриття відділення екстреної медичної допомоги, в якому проводиться капітальний ремонт за рахунок коштів обласного бюджету та буде проведено оснащення сучасним медичним обладнанням. На базі філії амбулаторії міста Білозерське створено амбулаторію в селищі Ново донецьке, на капітальний ремонт системи опалення якої додатково виділено з міського бюджету 243,0 тис. грн. У всіх амбулаторіях міста розгорнуті 133 ліжка денного стаціонару та надається медична допомога вдома. Організовано пункти невідкладної медичної допомоги в містах Добропілля, Білицьке і Білозерське, які забезпечені спеціалізованим автомобільним транспортом.
Залишається гострою проблема нестачі кадрів. Укомплектованість штатних одиниць лікарів - 64%. З метою вирішення даної проблеми, в рамках Програми «Кадри охорони здоров'я в м. Добропілля» за рахунок коштів місцевого бюджету в даний час навчається 8 студентів-майбутніх лікарів і 2 інтерна, крім того 14 лікарів-інтернів в даний час проходять практику в наших лікувальних установах, і 6 з них висловили бажання залишитися працювати в Добропіллі.
   «Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ сьогодні ставить чимало важливих завдань перед органами  місцевого самоврядування щодо розвитку інфраструктури підвідомчої території, забезпечення умов для праці і відпочинку жителів. І я вважаю, що ми успішно їх виконуємо. У нас попереду ще багато планів та проектів, які, я впевнений, будуть успішно реалізовуватись як у 2014 році, так і в подальшому» - закінчив свою доповідь Віктор Дерипаска. 
Депутатами було обговорено перспективи подальшої роботи з зазначених напрямків у 2014 році, визначено пріоритети та цілі. Було наголошено, що для подальшого економічного, соціального та культурного розвитку Добропілля важливо і надалі на достатньому рівні підтримувати та реалізовувати соціальні ініціативи Президента та його програми.
   Источник: http://radadobropillya.org

Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх