Мешканцям Добропілля нагадують про нарахування за полив присадибних ділянок

Переглядів: 1271 0 19.05.2021 в 09:30:38 Новини комунальних служб
Мешканцям Добропілля нагадують про нарахування за полив присадибних ділянок

З початком весняно-літнього сезону споживання води приватним сектором значно збільшується, адже власники присадибних ділянок використовують її для поливу городів, клумб, теплиць. Якщо у домоволодінні не встановлено прилад обліку води, розмір плати за полив присадибної ділянки визначається розрахунковим шляхом виходячи з норм, затверджених виконавчим комітетом Добропільської міської ради.

Нарахування на полив ведуться на фактично оброблювану площу присадибної ділянки, яка визначається згідно з генпланом БТІ, який повинен бути у кожного власника приватного домоволодіння.

Норма витрати на полив становить 10 літрів на добу на один квадратний метр присадибної ділянки, яка знаходиться під садом і городом. Ця норма є усередненою нормою на весь поливальний сезон з 01 травня до 01 вересня. Оплата за полив 100 м2 за весь період поливного сезону (4 місяці - 123 дні) складає суму у розмірі 1619,17 грн з ПДВ.

Також варто зазначити, що у разі поливу присадибної ділянки за допомогою тимчасової водопровідної мережі (шланга) без встановленого приладу обліку води розрахунок витрати води проводиться за пропускною спроможністю труби вводу при швидкості води в ній 2 м/сек і дії її повним перерізом протягом годин подачі згідно з затвердженим графіком за весь період виявленого порушення. Якщо період поливу за допомогою тимчасової водопровідної мережі (шланга) не визначено розрахунок проводиться за останній поточний місяць.

Наприклад, вартість поливу за допомогою тимчасової водопровідної мережи

Д=15 мм (шланга) за 30 днів складає суму у розмірі 9039,96 грн з ПДВ.

Пільги на полів, як на додатковий вид водоспоживання, не поширюється.


Джерело: Добропільська міська рада


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх