Мешканців Добропільської громади закликають вчасно розраховуватись за спожите опалення

Переглядів: 1403 0 06.02.2022 в 08:30:44 Новини місцевої влади
Мешканців Добропільської громади закликають вчасно розраховуватись за спожите опалення

Всі ми є споживачами житлово-комунальних послуг, які нам повинні надаватись своєчасно та якісно. З іншого боку у нас, як у споживачів даних послуг також є обов’язок своєчасно та повною мірою розраховуватись за надані нам послуги.

За даними комунального підприємства «Добро» станом на перше січня 2022 року заборгованість населення Добропільської громади складає 61.3 мільйони гривень, рівень розрахунків за грудень складає 79 %, січень - 70 %.

Під час карантину пеня за несвоєчасну сплату за комунальні послуги не нараховується. Уклавши угоду про реструктуризацію боргу під час карантину, клієнт-боржник заощаджує близько 30% на оплаті пені та майбутніх судових і виконавчих внесків.

Згідно зі ст. 26 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» від 09.11.2017 № 2189-VIII, у разі несвоєчасного здійснення платежів за житлово-комунальні послуги споживач зобов’язаний сплатити пеню в розмірі, визначеному в договорі – не вище 0,01% від суми боргу за кожен день прострочення. Загальний розмір сплаченої пені не може перевищувати 100% від загальної суми боргу.

З початку дії «антикоронавірусного» Закону України № 530-IX від 17 березня 2020 року, нарахування та стягнення неустойки (штрафів, пені) за несвоєчасне здійснення платежів за житлово-комунальні послуги не застосовується. Це означає, що боржники можуть уникнути додаткових витрат і стягнення заборгованості у примусовому порядку через суд після завершення карантину, уклавши угоду про реструктуризацію боргу.

Укласти угоду про реструктуризацію заборгованості за опалення можна, звернувшись за адресою КП «Добро»: місто Добропілля, ПРОВУЛОК ЛУГАНСЬКИЙ, будинок 2А. Сплачувати за комунальні послуги швидко і безпечно можна онлайн за допомогою особистих кабінетів КП «Добро» та в платіжних онлайн-системах.

Шановні мешканці Добропільської громади! Вчасно та повною мірою сплачені рахунки за спожиті комунальні послуги — запорука їх отримання у майбутньому.

 

Джерело: Добропільська міська рада


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх