Почти 16 тысяч гривен отдала доверчивая пенсионерка из Доброполья неизвестной женщине за снятие "порчи"

Переглядів: 693 0 12.07.2019 в 11:30:23 Новини поліції
Почти 16 тысяч гривен отдала доверчивая пенсионерка из Доброполья неизвестной женщине за снятие

Правоохоронці встановлюють особу шахрайки, яка за обіцянку «повернути здоров’я та щастя», виманила в літньої жінки всі її грошові збереження. За фактом шахрайства слідчі відкрили кримінальне провадження.

До чергової частини Добропільського відділення поліції звернулась 90-річна місцева мешканка, яка поскаржилась на те, що її ошукала невідома жінка. Потерпіла розповіла правоохоронцям, що коли вдень вона поверталась з крамниці, до неї підійшла молода жінка і сказала, що відчуває, що на ній «лежить родове прокляття». Шахрайка запропонувала пенсіонерці позбутися «порчі» і та погодилась. Для цього потерпіла виконала вказівки незнайомки: пішла додому, зібрала там всі свої грошові заощадження, а потім повернулась і віддала їх «помічниці». Далі невідома жінка взяла гроші, поклала їх у пакет, прочитала над ними молитву і повернула пенсіонерці. Для «посилення ефекту» незнайомка попросила літню жінку розгорнути пакет лише коли вона повернеться додому. Потерпіла так і зробила, однак вдома на неї чекав неприємний сюрприз – замість грошей у пакеті виявились папірці. Ошукана жінка поспішила повернутись на те місце, де відбулась її зустріч із шахрайкою, однак останньої вже там не було. Тоді пенсіонерка вирушила до поліції.

За даним фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає для зловмисників покарання у вигляді до 3-х років обмеження волі.

Поліцейські звертаються до громадян: будьте пильними при спілкуванні із незнайомцями, не поспішайте виконувати їх прохання, особливо якщо це стосується будь-яких дій з грошами. Якщо невідомі пропанують вам сумнівні послуги в обмін на ваші гроші – негайно припиняйте такий діалог та повідомляйте про даний факт у поліцію.


Джерело: Покровський відділ поліції Донецької області


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх