Лікували від пневмонії, а померла від коронавірусу: подробицi загибелi мешканки с.Вiрiвка

Переглядів: 2024 0 31.07.2020 в 09:30:35 Новини району
Лікували від пневмонії, а померла від коронавірусу: подробицi загибелi мешканки с.Вiрiвка

Лікували від пневмонії, а померла від коронавірусу

Мешканку села Вірівка 17 липня направили до Добропільської лікарні з пневмонією. 68-річна жінка була у важкому стані та померла через 8 днів. Результати ПЛР-дослідження надійшли з лабораторії у Слов’янську в день її смерті - у вірівчанки виявили СOVID-19.

“Як тільки-но хвора надійшла до лікарні, їй зробили швидкий тест на коронавірус, - повідомив головний лікар КНП “Добропільська лікарня інтенсивного лікування” Вадим Бабков. - Він був негативний, тому жінку направили у терапевтичне відділення, де їй надавали лікування від пневмонії. Пацієнтка була у важкому стані, її підключили до ШВЛ”.

Спочатку жінка обстежувалася у районному центрі медико-санітарної допомоги, але тоді симптоми в неї були дуже слабкі, а рентген легенів нічого не виявив. Коли відчула погіршення стану, поїхала до Добропілля. Версій, де 68-річна мешканка далекого села підхопила коронавірус, у лікарів немає. У районному ЦПМСД нам повідомили: пацієнтка нікуди не виїжджала, була вдома. 27 липня 2020 року мобільна медична бригада центру здійснила 16 заборів зразків біологічних матеріалів для ПЛР обстеження та 15 швидких тестів на СОVID-19 особам, які мали контакт з підтвердженим випадком коронавірусної хвороби. Фахівці Добропільської міськрайонної філії ДУ «Донецький обласний лабораторний центр МОЗ України» та 19 Державного пожежно – рятувального загону ДСНС у Донецькій області провели поточну та заключну дезинфекцію у садибі померлої.

Терапевтичне відділення, де померла вірівчанка, продовжує працювати: працівникам міряють температуру та спостерігають за симптомами. 29 липня біоматеріали кола контактних осіб з лікарні направили до лабораторії, щоб перевірити наявність COVID. Вадим Бабков наголошує: в даний час (станом на 29 липня) нових випадків коронавірусу у Добропіллі немає.

Зараз на стаціонарному лікуванні у терапії перебуває три людини, яких також обстежать на коронавірус. Після випадку з хворою жінкою, їх ізолювали у відділенні на час інкубаційного періоду хвороби.

У лікарні радять не забувати про засоби індивідуального захисту у місцях скупчення людей та при можливості дотримуватися дистанції з оточуючими.


Джерело: НОВИЙ ШЛЯХ


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх