Как жителям Доброполья получить лекарства бесплатно

Переглядів: 927 0 09.12.2018 в 12:30:34 Новини охорони здоров'я
Как жителям Доброполья получить лекарства бесплатно

Урядова програма “Доступні ліки” почала діяти в Україні з квітня 2017 року, у рамках якої пацієнти за рецептом лікаря можуть отримати безкоштовно або з незначною доплатою лікарські засоби для лікування сердцево – судинних захворювань, цукрового діабету ІІ типу та бронхіальної астми.

Перелік препаратів постійно збільшується. 3 серпня 2018 року Міністерство охорони здоров’я затвердило новий реєстр препаратів урядової програми “Доступні ліки. До оновленого реєстру ліків увійшов 261 препарат, 59 із цих препаратів пацієнти зможуть отримувати повністю безоплатно. (раніше у програмі брали участь всього 239 препаратів, 47 із яких безоплатні).
На реалізацію Урядової програми “Доступні ліки” в 2018 році Добропільському району виділено 259,7 тис. грн., які розподілені рівними частками по місяцям.

У звʼязку зі збільшенням ціни на медичні препарати та збільшенням людей, які користуються урядовою програмою «Доступні ліки» державних коштів, які виділяються для відшкодування лікарських засобів, на жаль, хватає лише на де-кілька днів початку місяця.

За цей час пацієнти отримали ліки від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми на 238,04 тис. грн. бюджетних коштів.

КНП «Районний центр первинної медико – санітарної допомоги Добропільської районної ради» неодноразово звертався з проханням збільшення коштів на реалізацію Урядової програми “Доступні ліки” для мешканців Добропільському району.

На грудень 2018 року додатково виділено 65 тис. грн.

 

Шановні мешканці Добропільського району!

Щоб отримати ліки безкоштовно або з незначною доплатою Вам треба звернутися до свого сімейного лікаря, отримати рецепт та обміняти його на ліки в аптеці №161 ТОВ «Добрі ліки» за адресою: м. Добропілля, вул. Першотравнева, 121( з якою укладено договір).


Джерело: Добропільська районна рада


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх