Как в селах Добропольского района преодолевается бесхозяйственность

Переглядів: 1389 0 09.04.2016 в 05:00:11 Новини району
Как в селах Добропольского района преодолевается бесхозяйственность

Проблема покинутих будівель на території району гостра і болюча. За відсутності робочих місць, люди більше прагнуть виїхати до міст. В маленьких селах сотні квадратних метрів житла і землі залишаються покинутими, а згодом і непридатними для подальшого використання.

Єдиною можливістю зберегти ще не втрачене майно, взяти його на баланс сільської ради. Як це зробити в рамках чинного законодавства? З цього питання великий досвід має голова Світлівської сільської ради Валентин Колосов.

Впродовж останніх 3 років, тісно співпрацюючи з податківцями, сільською радою реалізовано безхазяйного майна та поповнено місцевий бюджет майже на 180 тис. грн. Що стосується об’єктів житлового фонду, які також не мають господарів або покинуті ними, за результатами інвентаризації та прийняттям рішення виконкому закріплюються за пільговими категоріями населення, що потребують житла. Особливо актуально це сьогодні, коли багато людей залишилось без даху над головою.

Таким чином дана робота дозволяє не тільки забезпечити збереження житлового фонду сільської ради, а й допомогти тим хто цього потребує.


Джерело: Добропільська районна рада


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх