Как правильно передать оружие на временное хранение

Переглядів: 1298 0 29.06.2017 в 10:30:43 Новини поліції
Как правильно передать оружие на временное хранение

На час тривалої відсутності за місцем проживання власники зброї можуть передати зброю на зберігання до того підрозділу Нацполіції, який обслуговує місце їх проживання. Як інформує Департамент комунікації Національної поліції України, ця та інші можливості передбачені нормативними актами, які регулюють обіг легальної зброї.

Якщо ж громадянин вирішив залишити зброю членам сім’ї, він повинен письмово сповістити про це підрозділи дозвільної системи поліції. У цьому випадку особи, яким на зберігання залишили зброю, не мають права нею користуватися.

 

Департамент превентивної діяльності Національної поліції України наголошує, що власникам зброї необхідно забезпечити її зберігання із суворим дотриманням правил, передбачених пунктом 12.12 Інструкції про порядок виготовлення, придбання, зберігання, обліку, перевезення та використання вогнепальної зброї, пневматичної, холодної і охолощеної зброї, пристроїв вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії, та патронів до них. Інструкція затверджена наказом МВС від 21 серпня 1998 року № 637/3077.

Нагадуємо, що за порушення встановлених правил зберігання зброї законодавством України передбачено адміністративну відповідальність у вигляді штрафу від трьох до п’яти неоподаткованих мінімумів доходів громадян з оплатним вилученням зброї і бойових припасів або без такого (стаття 191 Кодексу України про адміністративні правопорушення).


Джерело: Добропільська районна рада


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх