Как легализовать наемных работников в Доброполье

Переглядів: 1308 0 01.07.2016 в 10:01:35 Новини податкової інспекції
Как легализовать наемных работников в Доброполье

Шановні роботодавці легалізуйте своїх найманих працівників - зробіть крок назустріч суспільству!

 

          Важливою проблемою в трудових відносинах між роботодавцем та найманим працівником на даний час є легалізація зайнятості населення. Як свідчить практика багато роботодавців  (в основному це малий та середній бізнес) не укладають трудові договори з найманими працівниками.

          Можна з упевненістю сказати, що не лише роботодавець винен у такому стані справ, а й сам працівник не завжди розуміє на що він погоджується.

          Незважаючи на постійні роз’яснення з вказаного питання, оформлення найманих працівників належним чином на сьогодні є серйозною проблемою. Громадяни, отримуючи заробітну плату неофіційно, «в конвертах», втрачають своє законне право на щорічну відпустку, а у випадку виробничої травми або захворювання – оплату лікарняних листів, страхових виплат і т д.

         Ухиляючись від оформлення трудових відносин з найманими працівниками, роботодавець позбавляє їх права на основну та додаткову відпустки, на оплату лікарняного, на дотримання встановленої законодавством норми тривалості робочого часу, на допомогу по безробіттю, на гарантії за колективним договором, на соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві та на пенсійне забезпечення.

Добропільська ОДПІ попереджає, що з 1 травня 2016 року розмір фінансової відповідальності за допуск роботодавцем працівника до роботи без оформлення трудових відносин складає 30 мінімальних зарплат (розмір мінімальної заробітної плати – 1450 грн.), тобто  - 43500 гривень, розмір адміністративної відповідальності становить від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Крім цього, працівник не може бути допущений до роботи без укладання трудового договору та повідомлення про прийняття працівника на роботу в порядку, встановленому постановою КМУ від 17.06.2015 №413.

Не ризикуйте! Вимагайте належного оформлення трудових відносин, Забезпечте собі соціальний захист та пенсійне забезпечення у майбутньому!

 

 

 

Сектор організації роботи

 Добропільської ОДПІ ГУ ДФС  у Донецькій області


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх