Як працюватимуть електронні лікарняні в Україні: деталі

Переглядів: 1043 0 19.08.2021 в 07:00:28 Новини України
Як працюватимуть електронні лікарняні в Україні: деталі

Лікар більше не буде заповнювати жодних бланків, щоб засвідчити непрацездатність особи.

За інформацією Національної служби здоров’я України з  1 вересня 2021 року в Україні запрацюють електронні лікарняні, повідомляє пресслужба Сьомого апеляційного адміністративного суду.

Повний перехід усіх медичних закладів країни на формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність відбудеться з 1 вересня 2021 року, а до 31 серпня працюватиме перехідна модель впровадження е-лікарняних.

З червня по серпень медичні заклади повинні формувати як медичні висновки про тимчасову непрацездатність, так і видавати паперові листки непрацездатності.

Після переходу на електронні лікарняні пацієнтам більше не доведеться звертатись в лікарню за паперовим листком непрацездатності, нести його за місцем роботи, щоб зафіксувати факт тимчасової непрацездатності. А лікар більше не буде заповнювати жодних бланків, щоб засвідчити непрацездатність людини.

Роботодавці мають забезпечити технічну можливість для здійснення перевірки факту виписки електронного лікарняного через особистий кабінет страхувальника з метою його нарахування та виплати: перших п’ять днів за рахунок коштів підприємства, а решти днів за рахунок коштів Фонду соціального страхування.


Джерело: https://sud.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх