"Я люблю тебе, Життя!" - до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом.

Переглядів: 1724 0 01.12.2015 в 18:01:01 Суспільство

Життя диктує такі реалії, що насущною проблемою становиться необхідність поширення знань про страшну хворобу, справжню епідемію сучасності, чуму 20-го століття - синдром набутого імунного дефіциту, скорочено - СНІД. 1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом. До цієї дати 10-класники ЗОШ № 19 організовані класним керівником Хунджукашвілі Ларисою Семенівною провели для учнів школи тематичний калейдоскоп під назвою «Я люблю тебе, Життя!». 

На заході були присутні керівництво школи, працівники Центральної міської бібліотеки а також завідувачка кабінетом по боротьбі зі СНІДом - Корнієнко Ольга Сергіївна, яка зауважила що офіційна статистика поширення синдрому набутого імунного дефіциту все більше змушує нас відчувати глибоку тривогу. Наше місто Добропілля знаходиться на першому місці в Донецькій області по захворюваності на СНІД. Ця інформація повинна змусити замислитися кожного. 

Краще усвідомлювати страшну статистику, шляхи можливого зараження та наслідки хвороби змушували нас десятикласники. Постановки, вірші, пісні, відео-презентація, книжкова виставка, танці - все було гармонійно об’єднано в один захід з однією метою – донести до кожного присутнього, що СНІД – це не хвороба – «десь там, з кимось», СНІД – це стосується кожного. 

Зробити правильні висновки допомогли всім присутнім – розставлені акценти. Дійство, що відбувалося на сцені, не давало можливості розслабитися ні на хвилинку. Дівчата ведучі повідомили, що на нашій планеті кожні три секунди народжується одна дитина. На Землі нас більше 7 мільярдів осіб, а хворих на СНІД близько 60 мільйонів. Згадали також відомих, талановитих людей, які померли від цієї хвороби. Скільки, можливо, ще прекрасного могли б вони принести в наше життя, але не судилося. Підібраний відеоряд – про забавних немовлят, закоханих хлопця та дівчину, про нерозбірливі статеві стосунки та про хворобу СНІД - чіпають до глибини душі. 

Театральна постановка «Боротьба добра зі злом», націлена була залишити сильні враження не тільки у дорослих. Символічним було, навіть те, що дівчинка в образі Добра була освітлена сонячним промінням. Було помітно як зал захопивши подих слідкує за тим, що ж вибере хлопець. Всі видихнули, коли все ж таки від обрав вірний «білий» шлях. 

Не залишив байдужим і вірш «Про СНІД».

Розповідається в ньому про щасливий початок сімейного життя – весілля, яке затьмарила одна лиш помилка нареченого на парубочий вечірці – «Аналізи все викрили на раз, Всі наслідки відвертої вечірки. За свій хвилинний збуджений екстаз, Давид розплатиться ну дуже, дуже гірко»…Так, один не вірний крок, і життя однієї родини перетворилося на справжнє горе…

Неймовірно сильні враження залишив цей захід. Фінальним акордом стало виконання всім відомої пісні «Ты знаешь так хочется жить» гр. Рождество. Усвідомлюючи всю небезпеку, яку несе СНІД, всі присутні обіцяли всіма можливими способами берегти себе та своїх близьких, цінувати своє життя та здоров’я.
 


Методист Добропільської міської ЦБС

Шуман О.В.

http://territorymetod.blogspot.com/2015/12/blog-post.html


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх