Я Добропілля: художні резиденції

Переглядів: 1428 0 18.05.2019 в 12:30:05 ГО Добро
Я Добропілля: художні резиденції


В травні Добропілля  вперше випробувало новий формат культурного дозвілля, такий як арт-резиденція. Ця подія відбулась в рамках проекту «Культура і Конфлікт», ініційованого Goethe Institut та ГО Гараж Генг, що фінансується Федеральним міністерством закордонних справ Німеччини. 


Зазвичай резиденція передбачає наявність художньої майстерні, де митці можуть не лише попрацювати, а зануритись у новий простір, поспілкуватися з однодумцями, зробити своє художне дослідження. В Добропіллі ж платформою для творчості стали центральна площа міста, молодіжній центр «ДоброЛаб» та Сквер ХХІ. Ці локації виконували функцію майданчиків для спілкування, ставали місцем пленерного живопису,  художніми студіями та виставковими залами. 


З 5 по 9 травня в місті працювали художники з Берліну -  Алан Мейєр, Краматорська - Лариса  Кулєшова та Софія Зітецька й Бахмуту Марія Вишедська і Ростислав Сосновий. Цей творчий колектив запалював своїм натхненням місцевих мешканців, в спільній роботі народжувались нові шедеври. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

З 5 по 10 травня в м. Добропілля проходять творчі резиденції митців з Європи та України. В рамках резиденції відбулись художній пленер, арт-пікнік та майстер-класи з живопису. Мешканці міста разом з гостями створювали свої шедеври. 8 травня в 17:00 за на центральній площі біля колон ЦКД (у випадку дощу, в молодіжному центрі «ДоброЛаб», ліве крило ЦКД) відбудеться виставка художніх робіт учасників творчого процесу за результатами резиденції . Заходи здійснюються в рамках проекту «Культура і Конфлікт», ініційованого Goethe Institut та ГО Гараж Генг, що фінансується Федеральним міністерством закордонних справ Німеччини #кодміста #goetheinstitut #cultureandconflict #civilsocitycooperation

Публикация от DOBRO (@dcmdobro)


Відкриття резиденції відбулося в форматі Арт-пікніку. Ми, навіть, не уявляли, що в Добропіллі стільки охочих помалювати. Творчий настрій захопив усіх від найменших до найстарших, кожен бажаючий міг створити свій власний шедевр на полотні, папері, навіть, на одязі. Душевності і шарму цій події додавали виступи місцевих музикантів, запальні сальса й бачата від відвідувачів заходу.


П’ять днів плідної роботи завершились відкриттям художньої виставки, а #не_фрески від Марії Вишедської прикрашають стіни амфітеатру у публічному просторі Сквер ХХІ.
Хто ще не встиг побачити результати резиденції, запрошуємо у молодіжний центр «ДоброЛаб» та Сквер ХХІ.  
Добропілля таки може розвиватися культурно в умовах конфлікту, і відгук місцевих жителів, їх палаючі очі і прекрасні малюнки красномовно про це говорять
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Так рождается искусство :-)

Публикация от DOBRO (@dcmdobro)

Проект реалізується в рамках проекту «Культура і Конфлікт», ініційованого Goethe Institut та ГО Гараж Генг, що фінансується Федеральним міністерством закордонних справ Німеччини


Джерело: сайт міста Добропілля

ComForm">
avatar
Наверх