Интернет-мошенники обманули жителей Белицкого и Белозерского

Переглядів: 1089 0 15.12.2018 в 09:30:46 Новини поліції
Интернет-мошенники обманули жителей Белицкого и Белозерского

Дитячий візок, туристична палатка, міні-мийка для автомобіля – саме такі товари замовили на різних сайтах мешканці Покровська, Білозерського та Білицького. Як виявилось, усі троє потрапили до шахрайської пастки та так і не отримали свої замовлення. Правоохоронці встановлюють осіб зловмисників, які незаконно заволоділи чужими грошима.

До чергової частини Покровського відділу поліції звернулась жінка, яка поскаржилась на те, що її ошукали. З’ясувалось, що потерпіла замовила на одному з відомих сайтів дитячий візок, перерахувала продавцю 1 тисячу 800 гривень, однак останній виявився шахраєм, так як після отримання грошей – зник і видалив своє оголошення.

Того ж дня добропілські правоохоронці зафіксували ще два аналогічних випадки. Так, 46-річний мешканець м.Білозерського захотів придбати туристичну палатку. Для цього він вирішив скористатися пропозицією інтернет-продавця, який пропанував саме цей товар за помірною ціною. Єдиною умовою постачальника було те, що як тільки на його картку надійдуть кошти, він одразу відправить замовлення і сповістить про це замовника.

А 56-річний житель м.Білицьке навіть отримав від «постачальника» скріншот квитанції про відправку замовлення та згодом з’ясувалось, що далі «справа не пішла». Потерпілий розповів в поліції, що спочатку вони з інтернет-продавцем домовились про те, що покупець перерахує 400 гривень в якості підтвердження свого замовлення та згодом останній попросив повністю розрахуватися за товар. Таким чином постраждалий переслав на картку постачальника ще 3 тисячі 200 гривень. «Того ж дня мені надійшло фото квитанції і я був впевнений, що чоловік відправив мені товар, як ми і домовлялись. Коли термін отримання сплинув, я прийшов до пункту видачі товарів, однак там мені сказали, що на моє ім’я посилок не надходило. Я намагався додзвонитися до продавця, але його телефон вимкнений»,- розповів мешканець Білицького.

За всіма трьома випадками слідчими відкриті кримінальні провадження за ч.1 ст.190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає для шахраїв покарання у вигляді 3-х років обмеження волі.

Поліцейські закликають громадян бути пильними при здійсненні покупок через інтернет-сайти, не поспішати розраховуватись за замовлення, а відправляти гроші вже тоді, коли товар надійде та відповідатиме вашим вимогам.


Джерело: Покровський відділ поліції Донецької області


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх