Ільдар Салєєв: «У «Білозерської» є все необхідне, щоб працювати ефективно і безпечно»

Переглядів: 1560 0 30.05.2021 в 07:30:46 Новини підприємств
Ільдар Салєєв: «У «Білозерської» є все необхідне, щоб працювати ефективно і безпечно»

З робочим візитом шахту «Білозерська» відвідали генеральний директор ДТЕК Енерго Ільдар Салєєв і директор з видобутку вугілля Михайло Барабаш. На сьогодні це – єдине вуглевидобувне підприємство ДТЕК Енерго в Донецькому регіоні, і наразі компанія вкладає значні кошти в його розвиток.

Генеральний директор спільно з керівництвом бізнес-блоку Вугілля і керівниками підприємства проаналізували програми реконструкції шахти, які спрямовані на збільшення обсягів видобутку вугілля. Під час зустрічі гості оглянули промисловий майданчик і частину ключових об’єктів, що підлягають ремонтам і модернізації. Серед них – комплекс скіпового ствола і технологічний комплекс поверхні. Після цього керівники обговорили питання охорони праці і ряд важливих заходів, які будуть впроваджені для зниження травматизму.

Зараз перед колективом стоять амбітні цілі. Вже у цьому році планують відновити роботи з розкриття запасів нового пласта m40. Щоб видавати більший обсяг гірничої маси на-гора, проведуть реконструкцію технологічного комплексу скіпового ствола: капітальний ремонт копра, заміну завантажувального пристрою і апаратури управління. Реконструкція технологічного комплексу поверхні вмістить у себе ремонт приймальної воронки подачі гірничої маси з аварійного вугільного складу в залізничні вагони із заміною, відновленням і посиленням пошкоджених будівельних конструкцій і вузлів. Також планують відремонтувати дах і стіни основної будівлі техкомплексу та будівлі породного бункера. Модернізацію конвеєрного транспорту почнуть у цьому році: замінять електродвигуни і редуктори приводних станцій та придбають нову канатно-приґрунтову дорогу. За її допомогою організують механізовану доставку людей на робочі місця і прискорять доставку вантажів з 200 на 600 горизонт. Наступного року на шахті планують замінити підйомну машину та придбати два прохідницькі комбайни.

За результатами зустрічі Ільдар Салєєв відзначив злагоджену роботу керівників і колективу підприємства. Інвестиції ДТЕК Енерго спрямовані на те, щоб робочі процеси стали більш ефективними і безпечними, а обсяги видобутку зростали. Так ДТЕК Енерго забезпечує стабільну роботу підприємства.

«У шахти «Білозерська» сьогодні є чітка перспектива розвитку, – зазначив Ільдар Салєєв, генеральний директор ДТЕК Енерго. – Ми бачимо тут близько 46 млн тонн запасів, які належить освоїти. В цьому році колектив планує запустити в роботу дві нові лави та видобути з них понад 1 млн тонн вугілля, а в наступному – збільшити видобуток до 1,7 млн тонн завдяки проведеним реконструкціям. ДТЕК Енерго, як відповідальна і надійна компанія, вживає всіх необхідних заходів, щоб зміцнити енергонезалежність країни і стабільність вітчизняної енергосистеми. У поточних умовах основним завданням для всіх наших підприємств є робота над підвищенням операційної ефективності. Це дозволить і більше видобувати вугілля, і бути більш конкурентними у вартості кіловат-години. У шахти «Білозерська» є сильна команда, грамотні технічні фахівці і зрозумілий фронт робіт. Все це дозволяє підприємству працювати ефективно і безпечно».


Джерело: https://gazeta-vestnik.com.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх