ГСЧС: "В Добропольском районе тяжелая ситуация с пожарами. Есть погибшие"

Переглядів: 2216 1 25.09.2014 в 15:32:20 Новини МНС
ГСЧС:

Про травмування та загибель людей під час пожеж

   У державі склалась вкрай складна ситуація з попередженням травмування та загибелі людей під час пожеж. Більшість пожеж виникло у житловому секторі. Складна ситуація з пожежами і в Добропільському районі. Станом на 23.09.2014 року виникло 158 пожеж, на яких загинуло 4 особи. Факти загибелі людей мали місце у м. Білицьке (1), сел. Новодонецьке, с. Завидо – Кудашево (1) та м. Добропілля (1).

   Так 02.01.2014 року в місті Білицьке Добропільського району виникла пожежа в квартирі п’ятиповерхового житлового будинку. На місці пожежі виявлено тіло господаря 1958 року народження.

   10.01.2014 року в селищі Новодонецьке Добропільського району виникла пожежа в квартирі  житлового будинку. На місці пожежі виявлено тіло родича господаря 1974 року народження.

   31.01.2014 року в селі Завидо - Кудашево Добропільського району виникла пожежа в приватному житловому будинку. На місці пожежі виявлено тіло власниці 1927 року народження.

   08.02.2014 року в місті Добропілля виникла пожежа в літній кухні приватного житлового будинку. На місці пожежі виявлено тіло господаря 1960 року народження.  

   Статистика свідчить, що переважна більшість пожеж та надзвичайних подій трапляється у житловому секторі громадян. Це свідчить про недостатній рівень знань людьми правил пожежної безпеки, елементарну необережність та халатність по відношенню до правил безпеки життєдіяльності. Викликає занепокоєння і стан з пожежами протягом опалювального сезону, адже, як правило переважна більшість пожеж та загибелі людей виникає саме в цей період, особливо від експлуатації пічного опалення. Не залишайте печі які топляться та електричні опалювальні прилади без нагляду та не доручайте нагляд за ними малолітнім дітям.

    Найпоширенішою причиною загибелі людей залишається куріння у ліжку, переважно в нетверезому стані. Під час вживання алкоголю знижується рівень відчуття особистої безпеки, що в решті решт призводить до пожежі.

    Особливу стурбованість викликає загибель дітей на пожежах. Хоча в поточному році загибелі дітей в Добропільському районі допущено не було, необхідно продовжити роз’яснювальну роботу, щодо недопущення дитячих пустощів з вогнем. Статистика переконливо свідчить, що нерідко у смерті дітей винні батьки. Залишаючи на видних місцях сірники та запальнички, дозволяючи дітям безконтрольно користуватися газовим та пічним опаленням, електропобутовими приладами, хімічними речовинами, дорослі мимоволі роблять малюків заручниками обставин.

   Пам’ятай! Від твоєї дисциплінованості, відповідального ставлення до вимог пожежної безпеки залежить, як твоє життя та здоров’я, так і життя та здоров’я оточуючих тебе людей.

 

 

Добропільський РВ ГУ ДСНС України у Донецькій області


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



avatar
1 ольга9628 • 21:50:15, 25.09.2014
слава пожежним !!!
ComForm">
avatar
Наверх