ГСЧС г.Доброполья: правила безопасности в зимний период

Переглядів: 1234 0 03.02.2017 в 13:00:56 Новини МНС
ГСЧС г.Доброполья: правила безопасности в зимний период

ПОЖЕЖНА БЕЗПЕКА У ЗИМОВИЙ ПЕРІОД.

Щороку з настанням зимового періоду збільшується кількість пожеж, травмування та загибель людей на них, через елементарне недотримання та нехтування правилами пожежної безпеки при користуванні нагрівальними електро- і газовим приладами, а також при експлуатації пічного опалення.

У повсякденних турботах, рятуючись від холоду, багато людей виявляють недбалість, не звертаючи увагу на дотримання правил пожежної безпеки. Більшість пожеж з трагічними наслідками виникають у житловому секторі, переважно у приватних домоволодіннях. Як наслідок, велика кількість пожеж та загиблих на них людей реєструється в зимові місяці року, тобто тоді, коли люди починають інтенсивно використовувати прилади опалення та електрообігрівачі.

 Співробітники 19-ДПРЗ Головного управління ДСНС України у Донецькій області звертаються до громадян з проханням у зимовий період дотримуватися елементарних правил пожежної безпеки. Перш за все користуватися тільки справними та сертифікованими нагрівальними електроприладами. Не залишати їх без нагляду, навіть на короткий час, обов’язково вимикати електроприлади на ніч та виходячи з дому. Не застосовувати в запобіжних електролічильниках саморобні плавкі вставки.

Ще одна велика помилка людей, причому всіх вікових категорій, – використання для обігріву приміщення печей для приготування їжі. Популярністю в цій справі користуються як електроплитки, так і газові плити. Наголошуємо: це суворо заборонено! У випадку з електроплитою, може статися пожежа. Газова піч більш небезпечна: ймовірне отруєння газом та навіть вибух.

 Для попередження виникнення пожеж радимо не використовувати саморобні обігрівачі. Не можна залишати опалювальні прилади без нагляду, навіть на короткий термін. Нагрівальні частини електронагрівальних приладів мають бути захищені від зіткнення з горючими матеріалами, а самі прилади встановлені на поверхні з негорючого матеріалу. Якщо ж електроприлад загорівся, ні в якому разі не гасіть його водою, адже вода добре проводить електричний струм. Відключіть прилад від електричного живлення (наприклад, виверніть електропробки) та повідомте до служби порятунку «101».

 

Пам’ятайте самі та навчіть своїх дітей, що постійне виконання правил пожежної безпеки –  запорука збереження людських життів та матеріальних цінностей!

 

19-ДПРЗ ГУ ДСНС України у Донецькій області.


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх