ГСЧС Доброполья: "Правила пожарной безопасности во время проведения выборов"

Переглядів: 1601 0 07.10.2015 в 14:09:03 Новини МНС
ГСЧС Доброполья:

ПОЖЕЖНА БЕЗПЕКА ПІД ЧАС ПІДГОТОВКИ ТА ПРОВЕДЕННЯ ВИБОРІВ.

   25 жовтня 2015 року в Україні відбудуться чергові вибори до органів місцевого самоврядування. Виборчі дільниці традиційно будуть розміщені у будинках культури, школах та інших громадських будівлях. Під час проведення виборів буде задіяно 54 об’єктів в яких розміщено виборчі дільниці. Протягом 2015 року інспекторським складом 19 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Донецькій області було проведено перевірки 28 об’єктів, на яких будуть розташовані виборчі дільниці, щодо дотримання та виконання вимог пожежної та техногенної безпеки, після чого було надіслано інформації головам окружної виборчої комісії про стан пожежної та техногенної безпеки місць розташування виборчих дільниць. Також під час проведення перевірок проведені інструктажі з членами виборчих комісій та обслуговуючим персоналом об’єктів щодо правил пожежної безпеки під час проведення виборів.

   Державна служба з надзвичайних ситуацій нагадує, виборчі дільниці мають бути забезпечені не менше як двома евакуаційними виходами, у яких двері повинні відчинятися в напрямку виходу з приміщення. У разі наявності людей в приміщенні, двері евакуаційних виходів повинні замикатися лише на внутрішні замки, які легко відмикаються. На шляхах евакуації у жодному випадку не можна розміщувати ніякі предмети, а килимові доріжки необхідно надійно прикріпити до підлоги. Відповідної уваги потребує і освітлення приміщень. Не можна підвішувати світильники на струмоведучі проводи та експлуатувати їх із знятими ковпаками (розсіювачами). Опалювальні системи, прилади повинні бути у справному стані і відповідати вимогам правил пожежної безпеки. Особливу увагу слід звернути (стосується це, здебільшого, сільських населених пунктів) на справність пічного опалення і димарів. Дуже велике значення для протипожежного захисту виборчих дільниць має їх забезпечення у повному обсязі первинними засобами пожежогасіння, наявність і справність джерел зовнішнього водопостачання. До речі, первинні засоби пожежогасіння в жодному разі не можна використовувати не за призначенням.

   Насамкінець, усі особи, які беруть участь у проведенні виборів, члени виборчих комісій, повинні бути ознайомлені з вимогами пожежної безпеки і вміти користуватися первинними засобами пожежогасіння.
 

ПАМЯТАЙТЕ, ДОТРИМАННЯ ЕЛЕМЕНТАРНИХ ПРАВИЛ ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ І СВОЄЧАСНЕ УСУНЕННЯ ПРОТИПОЖЕЖНИХ ПОРУШЕНЬ – ЦЕ ГАРАНТІЯ ЗБЕРЕЖЕННЯ МАЙНА, ЗДОРОВЯ ТА ЖИТТЯ ЛЮДИНИ!


 

19 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Донецькій області.


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх