Госпродпотребслужба г.Доброполья: насколько обоснованы страсти вокруг морской воды в Бердянске

Переглядів: 1057 0 12.08.2019 в 12:30:44 Новини Держпродспоживслужби
Госпродпотребслужба г.Доброполья: насколько обоснованы страсти вокруг морской воды в Бердянске

У останні декілька днів відразу цілий ряд регіональних ЗМІ написали про виявлення в морській воді в районі Бердянська деякої страшної інфекції. Заголовки один голосніше за інші, правда, за текстом уточнюється, що йдеться про холероподібного вібріона.
Сьогодні дізнаємося, що насправді з морською водою у Бердянську.

І начальник Бердянського управління Держпродспоживслужби Дмитро Дойнов, і керівник Бердянського підрозділу Запорізького обласного лабораторного центру Олександра Кікарош в один голос заявляють, що з морською водою все нормально. Проби беруться регулярно і, незважаючи на жару ніяких причин для занепокоєння немає. 
Зі слів фахівців за усе літо в пробах морської води у Бердянську виявлялися в основному відхилення по кисню (це важливо для риби - на щастя, до заморів справа не дійшла) і по каламутності після штормів. За бактеріологічними показниками - те, що важливо для людей - ніяких відхилень не встановлено.
Що стосується холероподібного вібріона, то це такий же звичайний мешканець живої природи, як риби, птахи і мільйони мікроорганізмів. Він є скрізь і завжди. І його дійсно виявили в декількох пробах. Але питання в концентрації холероподібного вібріона. А вона у фахівців занепокоєння не викликає. До речі, навіть концентрація кишкової палички, яка так само є в природі завжди і скрізь, в три рази нижче допустимих норм.
Тому увесь піднятий галас - це або традиційна для літа антиреклама для Бердянська, або просто журналістське нагнітання пристрастей, щоб викликати інтерес у читачів - не більше того. На  справі купання в морі, з точки зору якості морської води, ніякої загрози здоров'ю не несе.
До речі, за підсумками 6 місяців 2019 року у Бердянську відзначається зниження відразу на 20% практично усіх інфекційних захворювань, включаючи кишкові. Про це повідомила Олександра Кікарош. Виросла тільки ротавірусная інфекція.
Якщо говорити про кишкові інфекції, то вони на 87% розповсюджуються харчовим шляхом - через продукти харчування. Причому більше 50% випадків - це продукти домашнього приготування, які неправильно зберігалися або готувалися.
Так що, будьте уважні c продуктами і купайтеся на здоров'я! 


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх