Доля громади і шахтарів Добропілля має бути турботою держави

Переглядів: 2165 0 17.03.2021 в 07:30:43 Новини району
Доля громади і шахтарів Добропілля має бути турботою держави

В перші весняні дні на шахтарів Добропілля чекала неприємна новина. Минуло трохи більше місяця з початку роботи ДП «Добропіллявугілля-видобуток», а працівникам вже затримали виплату заробітної плати. За лютий вони отримали лише аванс (22% від загальної суми). Звичайно, така звістка сколихнула суспільство та громаду, адже вчасно не отримав податки і бюджет Добропільської міської ради.

Це питання і стало причиною для проведення позачергового засідання виконкому міської ради у минулу п’ятницю 12 березня. Генеральний директор ДП «Добропіллявугілля-видобуток» Олександр Коваль проінформував присутніх щодо причин невиплати заробітної плати. За його словами, у березні опинилося під загрозою виконання зобов’язань в частині отримання коштів за відвантажене вугілля, які мали бути направлені на виплату заробітної плати. Для виходу з цієї ситуації керівництвом підприємства в терміновому порядку було укладено договір з Центренерго, які відразу ж почали розраховуватись за поставлене вугілля. Проте цих коштів вистачає лише для розрахунків за електроенергію, послуги залізниці і часткового акумулювання їх для виплати заробітної плати. Слід зазначити, що новостворене ДП «Добропіллявугілля-видобуток» не отримало від держави жодних гарантій на фінансову підтримку.

«Така ситуація викликає стурбованість не лише працівників шахт «Добропіллявугілля-видобуток», але й всієї Добропільської міської територіальної громади, – зауважив міський голова, лідер Асоціації вугільних міст Донбасу «Шахтарський характер» Андрій Аксьонов. – Адже під загрозою опинилися виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ, розрахунки за енергоносії, виконання програм розвитку і соціальних ініціатив. Проблему треба вирішувати на національному рівні. Тому найближчими днями мною заплановано проведення низки робочих зустрічей у Києві, в тому числі з керівництвом Міністерства енергетики України, де детально зможу обговорити ситуацію, що склалася та визначити дієві механізми виконання підприємством взятих зобов’язань перед шахтарями та місцевим бюджетом. «Добропіллявугілля-видобуток» є державним підприємством, тож держава не повинна залишати його напризволяще!»


Джерело: https://mrd.gov.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх