Добропольская ОГНИ: "Как избежать штрафных санкций", "Про проведення перевірок суб'єктів господарювання"...

Переглядів: 1694 0 28.08.2013 в 17:31:20 Новини податкової інспекції
Добропольская ОГНИ:

                                                                                       

Штрафних санкцій при сплаті авансів з податку на прибуток можна уникнути

         Добропільська ОДПІ ГУ Міндоходів у Донецькій області повідомляє платників податку про те, що за несплату або несвоєчасну сплату авансових внесків з податку на прибуток підприємств передбачено відповідальність, встановлену статтею 126 Податкового кодексу України, тобто такі самі санкції, як і за несплату узгодженого зобов'язання з податку на прибуток.

        Відповідальность у вигляді штрафу передбачена в таких розмірах:
- при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов'язання, - у розмірі 10 % погашеної суми податкового боргу;
- при затримці понад 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов'язання, - у розмірі 20 % погашеної суми податкового боргу.      

       Нагадуємо що 30 серпня останній день сплати авансових внесків з податку на прибуток.

 

 

 

Перенесено на рік строк відображення податкових різниць у складі фінансової звітності

 

 

         Добропільська ОДПІ ГУ Міндоходів у Донецькій області повідомляє платників податку про те, що як передбачено пунктом 46.2 статті 46 Податкового кодексу України, платники податку на прибуток зобов’язані подавати разом з відповідною податковою декларацією квартальну або річну фінансову звітність у порядку, передбаченому для подання податкової декларації.

       Законом України від 04.07.2013 № 422-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сплати екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів та вдосконалення деяких податкових норм» внесено зміни до абзацу другого пункту 1 підрозділу 4 розділу XX "Перехідні положення" Кодексу, згідно з якими строк відображення податкових різниць у складі фінансової звітності перенесено на рік.
       
Тобто, платники податку на прибуток зобов’язані подати до контролючих органів фінансову звітність з відображенням податкових різниць тільки починаючи зі звітних періодів 2014 року.

         Нагадаємо, що форму розрахунку податкових різниць затверджено наказом Міністерства фінансів України від 27.06.2013 № 627 «Про затвердження Змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства фінансів України з бухгалтерського обліку» .

 

 

Номера та дата митної декларації в податковій накладній не вказуються до внесення відповідних змін

        Добропільська ОДПІ ГУ Міндоходів у Донецькій області повідомляє платників податку про те, що Законом України від 05.07.2012 № 5083-VI "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної податкової служби та у зв'язку з проведенням адміністративної реформи в Україні" пункт 201.1 статті 201 Кодексу доповнено новим підпунктом "ї", відповідно до якого перелік обов'язкових реквізитів, що повинна містити податкова накладна, доповнено новим реквізитом "номер та дата митної декларації, за якою було здійснено митне оформлення товару, ввезеного на митну територію України". Разом з цим пунктом 4 розділу II "Прикінцеві положення" вказаного Закону доручено Кабінету Міністрів України забезпечити перегляд та приведення відповідними центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актів у відповідність до цього Закону. При цьому Законом України від 20.11.2012 № 5503-VI "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо перегляду ставок деяких податків і зборів" підрозділ 2 розділу XX Податкового кодексу України доповнено пунктом 30, яким тимчасово, до 1 липня 2013 року, призупинено дію підпункту "ї" пункту 201.1 статті 201 Кодексу. Слід зазначити, що відповідно до пункту 201.1 статті 201 Податкового кодексу України обов'язкові реквізити у податковій накладній зазначаються в окремих рядках.

      Таким чином, реквізити "номер та дата митної декларації, за якою було здійснено митне оформлення товару, ввезеного на митну територію України" підлягають зазначенню у податковій накладній з моменту набрання чинності змін до форми податкової накладної про її доповнення відповідними графами для відображення таких реквізитів.

 

 

Про проведення перевірок суб'єктів господарювання, які мають п'ять і більше реєстраторів розрахункових операцій



           Добропільська ОДПІ ГУ Міндоходів у Донецькій області повідомляє платників податку про те, що набув чинності Закон України від 21.06.2013 р. № 357-
VII "Про внесення змін до прикінцевих положень Закону України "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України у зв'язку з прийняттям Податкового кодексу України" щодо відстрочення настання відповідальності за неподання електронної звітності.

        Цим законом перенесено термін набрання чинності абзаців 13 - 15 пп.9 п.25 розділу I Закону україни "Про внесення змін до прикінцеві положення Закону України "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України у зв'язку з прийняттям Податкового кодексу України", якими встановлено відповідальність суб'єктів господарювання, які здійснюють розрахункові операції, за неподання до органів Міндоходів звітності, пов'язаної із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій, розрахункових книжок та копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків з реєстраторів розрахункових операцій по дротових або бездротових каналах зв'язку, в разі обов'язковості її подання, з 1 липня 2013 року на 1 січня 2014 року.

         Разом з тим зазначаємо, що з 01.01.2013р. вступили в силу норми абзаців другого і третього п. 7 ст. 3 Закону України від 6 липня 1995р.№ 265/95-ВР "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" щодо обов'язкового подання суб'єктами господарювання електронних копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків реєстраторів розрахункових операцій до органів Міндоходів по дротових або бездротових каналах зв'язку за технологією Національного банку України.

        Отже, починаючи з 01.01.2013р. суб'єкти господарювання, які використовують РРО і не забезпечують передачу звітної інформації до органів Міндоходів України, порушують вимоги Закону № 265.

        З метою забезпечення виконання вимог Закону № 265 є підстави для проведення перевірок відповідно до норм Податкового кодексу України суб'єктів господарювання, які мають п'ять і більше РРО (торгові мережі) і не виконують вимоги щодо подання до органів Міндоходів звітності, пов'язаної із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій по дротових або бездротових каналах зв'язку.

        

 

 

 

Розроблено проект розрахунку податків і зборів при операціях купівлі-продажу нерухомості

           Добропільська ОДПІ ГУ Міндоходів у Донецькій області повідомляє платників податку про те, що при здійсненні операцій купівлі-продажу об'єктів нерухомості фізичними особами на сьогодні сплачуються ПДФО, збір на обов'язкове державне пенсійне страхування та державне мито.

           При цьому чинними законодавчими актами, що регулюють сплату зазначених податків і зборів, встановлені різні бази оподаткування.

          Законопроектом пропонується встановити однакову базу при продажу об'єкта нерухомості для усіх податків і зборів. Пропонується розраховувати таку базу, виходячи з вартості, зазначеної в договорі купівлі-продажу, але не нижче оціночної вартості цієї нерухомості.
          Діючі ставки податків і зборів, які сплачуються під час операцій купівлі-продажу, порядок і строки їх сплати законопроектом не змінюються. При сплаті належних податків і зборів може використовуватися оціночна вартість нерухомого майна, визначена будь-яким суб'єктом оціночної діяльності, зрозуміло, якщо він відповідає законодавчим вимогам.

 

Юридичні особи є платниками збору за першу реєстрацію транспортного засобу

           Добропільська ОДПІ ГУ Міндоходів у Донецькій області повідомляє платників податку про те, що після першої реєстрації в Україні транспортних засобів, юридичним особам необхідно в десятиденний термін подати розрахунок суми збору за такі транспортні засоби. Розрахунок подається до податкової інспекції за місцезнаходженням юридичної особи та за місцем реєстрації транспортного засобу. Форма, за якою необхідно подавати звітність, затверджено наказом Мінфіну України від 21.12.2012 № 1405 «Про затвердження форми Розрахунку суми збору за першу реєстрацію транспортних засобів». Слід звернути увагу на те, що до розрахунку обов'язково додаються копії реєстраційних документів, завірені відповідним уповноваженим державним органом України, який проводив таку реєстрацію.

         Від сплати збору за першу реєстрацію звільняються : транспортні засоби будинків-інтернатів для престарілих та інвалідів, дитячих будинків-інтернатів, пансіонатів для ветеранів війни і праці, геріатричних пансіонатів, реабілітаційних установ для інвалідів та дітей-інвалідів, що фінансуються з державного та місцевого бюджетів. У разі зміни власника транспортних засобів з вищезгаданих організацій на будь-якого іншого, їх нові власники зобов'язані сплатити збір за ставками у порядку та на умовах, передбачених розділом VII «Збір за першу реєстрацію транспортного засобу» Податкового кодексу України.

 

                                                                                                                

 

Держмито c продажу нерухомого майна



            Добропільська ОДПІ ГУ Міндоходів у Донецькій області повідомляє платників податку про те, що при обчисленні суми державного мита за посвідчення договорів відчуження нерухомого майна, що перебуває у власності громадянина, що здійснює таке відчуження, державне мито справляється виходячи із суми договору.
Якщо сума договору менше оціночної вартості такого майна, то державне мито справляється від оціночної вартості.

           Ставка державного мита за посвідчення договорів відчуження житлових будинків, квартир, кімнат, дач, садових будинків, гаражів, а також інших об'єктів нерухомого майна, які перебувають у власності громадянина, що здійснює таке відчуження, встановлена у розмірі 1 відсотка суми договору, але не менше одного неоподатковуваного мінімуму доходів громадян (пп. «а» п.3 ст.3 Декрету Кабінету Міністрів України від 21 січня 1993 року № 7-93 «Про державне мито»).

          Нагадаємо, що платниками державного мита на території України є фізичні та юридичні особи за вчинення в їхніх інтересах дій та видачу документів, що мають юридичне значення, уповноваженими на те органами.

 

 

 

 

 

 

 

 


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх